Notifică online simplu și sigur

Daune RCA si CASCO

Completează cererea de reconstatare

cerere de reconstatare

Accept de plata service partener

accept de plata

Completează cererea de despăgubire

cerere de despăgubire

Statusul dosarului tau de dauna CASCO

Asistent de Daune

Daca ai o dauna auto RCA sau CASCO, poti face notificarea simplu si sigur, fie ca alegi sa completezi formularul online, mergi direct intr-un service partener sau preferi sa discuti cu un consultant Asirom:1. Online – notifica dauna ta direct online! Tot ce trebuie sa faci este sa completezi cateva informatii despre accident, datele tale de identificare si sa ai la indemana cateva documente utile, precum: constat amiabil sau documente emise de catre autoritati, certificat de inmatriculare, permis de conducere, polita de asigurare si fotografii cu masina si avariile suferite.

2. Prin Customer Care Asirom. Poti notifica dauna ta auto cu ajutorul unui consultant Asirom, fie ca alegi sa suni in call center 021 9146 (tasta 1) sau folosind chat-ul disponibil pe asirom.ro ori serviciul nostru de whatsapp

Dupa notificarea dosarului de dauna, ai posibilitatea de a completa cererea de despagubire, precum si cererea de reconstatare online

Informații utile

Simplu si sigur, notifica dauna ta online!

In mai putin de 10 minute, completezi informatiile necesare avizarii dosarului de dauna, cererea de despagubire sau cererea de reconstatare. Simplu si sigur, pe site-ul Asirom.

Pentru Notificarea unui dosar de dauna ai nevoie de:
 • Informatii despre polita si data evenimentul
 • Informatii despre partile implicate
 • Informatii despre incident si avarii – se va desena schita evenimentului si se vor marca avariile – online!
 • Incarcarea in aplicatie a documentelor de avizare: Costatare amiabila sau Proces verbal, polita de asigurare, talon, permis, carte de identitate, foto cu avariile, alte documente in functie de produsul de asigurare
 • Semnatura electronica la finalizare
Cererea de despagubire se completeaza in 3 pasi simpli:
 • 1. Informatii despre polita, numar dosar si date asigurat
 • 2. Solicitarea de despagubire si cont bancar
 • 3. Incarcare in aplicatie a documentelor necesare despagubirii
Cererea de reconstatare presupune:
 • Numarul de dosar
 • Date despre solicitant si detalii reconstatare
 • Incarcare in aplicatie a documentelor necesare reconstatarii: foto, documente service / constatare, fise tehnice - in functie de produsul de asigurare

Simplu si sigur, notifica dauna ta online! In doar 10 minute, completezi informatiile despre partile implicate in accident, desenezi schita evenimentului, incarci documentele si fotografii cu avariile suferite, iar oferta de despagubire o primesti pe email. Semnezi si ai banii in cont. Simplu. Sigur.

Tot online poti completa cererea de despagubire si cererea de reconstatare, in 3 pasi simpli.

Nu uita ca in cazul unui accident auto (in mers sau stationare), trebuie completat un formular de constatare amiabila ori intocmit un proces verbal de accident, dupa caz.
Pentru a notifica dauna auto, online sau prin call center, este nevoie de urmatoarele documente si informatii:

 • Persoane implicate in accident: permis de conducere, act de identitate, certificat de inmatriculare al vehiculului si talon, contract de asigurare RCA (sau Cartea Verde daca unul dintre autovehicule este inmatriculat in strainatate), copie dupa polita de asigurare CASCO.
 • Informatii despre eveniment: data, ora si locul exact de producere a accidentului, directia de mers a autovehiculelor implicate si numerele de inmatriculare, fotografii, formularul de constatare amiabila sau documente eliberate de organele abilitate sa cerceteze evenimente rutiere – anexa 2 de la politie, autorizatia de reparatie, proces verbal de constatare a contraventiei eliberat de organele de politie, dovada in cazul furturilor (eliberata de politie) / raportul de expertiza in cazul incendiilor (eliberat de pompieri).
Pentru instrumentarea si plata dosarului de daune sunt necesare, dupa caz, urmatoarele documente: cererea de despagubire, cont bancar, documentele depuse la dosarul de dauna, documentele fiscale (in original) ce dovedesc reparatia autovehiculului si dupa caz, documente suplimentare (ex. declaraţii sau copii ale actelor relevante) solicitate de Asirom, in vederea stabilirii cauzelor si imprejurarilor producerii evenimentului.

IMPORTANT:

Nu se va completa formularul Constatare amiabila de accident daca in evenimentul rutier sunt implicate trei sau mai multe parti, ori daca au rezultat vatamari corporale sau deces.

Pentru constatarea daunei poti alege: constatare electronica self service, proces pe parcursul caruia vei fi asistat de operatorul din call center, constatare electronica in unitatile de constatare sau programare la centrul de constatare, pe baza unui numar de programare.

In centrele de constatare daune, documentele necesare notificarii vor fi prezentate in original. Procesul verbal de constatare se intocmeste de catre specialistul constatare daune si se semneaza de catre acesta si persoana prejudiciata.

Daca conduci un autovehicul cumparat in sistem de leasing sau o modalitate asemanatoare, nu poti primi sume cu titlu de despagubire, decat cu acceptul societatii care a garantat financiar leasingul sau al proprietarul de drept al autovehiculului.

Simplu si sigur, notifica dauna ta online! In doar 10 minute, completezi informatiile despre partile implicate in accident, desenezi schita evenimentului, incarci documentele si fotografii cu avariile suferite, iar oferta de despagubire o primesti pe email. Semnezi si ai banii in cont. Simplu. Sigur.

Tot online poti completa cererea de despagubire si cererea de reconstatare, in 3 pasi simpli.

Nu uita ca in cazul unui accident auto (in mers sau stationare), trebuie completat un formular de constatare amiabila ori intocmit un proces verbal de accident, dupa caz.

Pentru a notifica dauna auto, online sau prin call center, este nevoie de urmatoarele documente si informatii:

 • Persoane implicate in accident: permis de conducere, act de identitate, certificat de inmatriculare al vehiculului si talon, documentele de transport (conform legilor in vigoare), contract de asigurare RCA (sau Cartea Verde daca unul dintre autovehicule este inmatriculat in strainatate).
 • Informatii despre eveniment: data, ora si locul exact de producere a accidentului, directia de mers a autovehiculelor implicate si numerele de inmatriculare, fotografii, formularul de constatare amiabila sau documente eliberate de organele abilitate sa cerceteze evenimente rutiere – anexa 2 de la politie, autorizatia de reparatie, proces verbal de constatare a contraventiei eliberat de organele de politie; alt document incheiat de autoritatile competente, potrivit legii.
Daca ai contractat clauza suplimentara de Decontare Directa si ai calitate de pagubit in accident, te poti adresa pentru constatare si plata despagubirilor asiguratorului tau RCA, daca sunt indeplinite cumulativ urmatoarele conditii: accidentul auto s-a produs pe teritoriul Romaniei, vehiculele sunt inmatriculate / inregistrate in Romania, ambele masini au asigurare RCA valabila la data evenimentului si prejudiciile sunt produse exclusiv vehiculelor, fara vatamare corporala.

Pentru instrumentarea si plata dosarului de daune sunt necesare, dupa caz, urmatoarele documente:
cererea de despagubire, cont bancar, documentele depuse la dosarul de dauna, documentele fiscale (in original) ce dovedesc reparatia autovehiculului si dupa caz, documente suplimentare (ex. declaraţii sau copii ale actelor relevante) solicitate de Asirom, in vederea stabilirii cauzelor si imprejurarilor producerii evenimentului.

In cazul formularii de pretentii de despagubiri (daune materiale şi / sau daune morale) pentru vatamari corporale sau deces, sunt necesare documente din care sa rezulte, dupa caz, prejudiciile suferite, cheltuielile efectuate, documente medicale, certificat de deces, etc.

IMPORTANT:

Nu se va completa formularul Constatare amiabila de accident daca in evenimentul rutier sunt implicate trei sau mai multe parti, ori daca au rezultat vatamari corporale sau deces.

Pentru constatarea daunei poti alege: : constatare electronica self service, proces pe parcursul caruia vei fi asistat de operatorul din call center, constatare electronica in unitatile de constatare sau programare la centrul de constatare, pe baza unui numar de programare. In centrele de constatare daune, documentele necesare notificarii vor fi prezentate in original.

Procesul-verbal de constatare se intocmeste de catre specialistul constatare daune si se semneaza de catre toate persoanele care iau parte la intocmirea acestuia. Eventualele obiectii ale partilor cu privire la prejudiciile constatate, precum si la solutiile tehnice adoptate, vor fi mentionate in procesul verbal de constatare sau intr-o anexa.

Despagubirile se platesc de catre asiguratorul RCA persoanelor fizice sau juridice prejudiciate, in contul indicat sau in numerar, in conditiile legii. Daca conduci un autovehicul cumparat in sistem de leasing sau prin alta modalitate asemanatoare, poti primi despagubirea doar cu acceptul societatii care a garantat financiar leasingul sau al proprietarul de drept al autovehiculului.

Pentru acoperirea prejudiciilor suferite in urma producerii unui accident, pagubitul se poate adresa: asiguratorului RCA unde vinovatul are incheiata asigurarea obligatorie RCA, propriului asigurator RCA in cazul aplicarii decontarii directe sau catre BAAR, in calitatea acestuia de birou gestionar.

Avizarea daunei auto reprezinta notificarea asiguratorului de catre persoana prejudiciata, asigurat sau mandatarii acestora, cu privire la producerea unui eveniment asigurat, insotita de documentele necesare stabilirii raspunderii asiguratorului RCA.

Asiguratorul RCA are obligatia deschiderii dosarului de daune la data inregistrarii avizarii de dauna. La deschiderea dosarului de dauna, asiguratorul va: efectua constatarea prejudiciilor in termen de 3 zile lucratoare de la data avizarii sau la o data ulterioara convenita de catre parti, va informa in scris prejudiciatul cu privire la documentele ce trebuie depuse pentru solutionarea pretentiilor de despagubire si va solutiona cererea in termenul legal.

Contractul de asigurare de raspundere civila auto obligatorie pentru prejudicii produse terţelor persoane prin accidente de vehicule şi de tramvaie este reglementat de Legea 132/2017 privind asigurarea obligatorie de raspundere civila auto si de Norma Autoritatii de Supraveghere Financiara nr.20/2017, cu modificarile si completarile ulterioare.

GHID RCA

Daca ai suferit vatamari corporale intr-un accident auto si nu esti vinovat de producerea acestuia, suna la call center Asirom 021.9146 pentru deschiderea dosarului de dauna.

Ai nevoie de: documente de la autoritati privind imprejurarile producerii accidentului si declaratie olografa cu detalii despre numarul de inmatriculare al autovehiculului vinovat, locul in care te aflai in momentul producerii evenimentului, referiri despre portul centurii de siguranta, daca ai primit sume de bani de la persoana vinovata, serie si numar polita de asigurare, certificat medico – legal si cerere de precizare pretentii - daune morale si /sau daune materiale - pe baza documentelor privind cheltuielile pe care le-ai facut in legatura cu acest incident.

In caz de deces al unei rude dintr-un accident auto, vei avea nevoie si de: certificat de deces si documente care demonstreaza gradul de rudenie cu persoana decedata.
Ai nevoie de suport?
Consultantii din cadrul Customer Care Asirom te pot ajuta cu toate informatiile de care ai nevoie. Contacteaza-ne:

Customer Care Daune Auto

Luni - Vineri 07.00 - 22.00
Sambata - Duminica 09.00 - 17.30

Conectează-te cu noi