Despre asigurare
Conform legii 243/2013, toti proprietarii de locuinte sunt obligati sa incheie o polita de asigurare obligatorie a locuintei, emisa de Pool-ul de Asigurare Impotriva Dezastrelor Naturale (PAID) sau de catre societatile de asigurare autorizate sa practice riscuri de catastrofa si care au un protocol de colaborare incheiat cu PAID.

Daca locuinta face obiectul unui contract de leasing financiar, incheierea contractului de asigurare obligatorie pentru casa este in sarcina locatorului. Pentru locuintele aflate in proprietatea statului sau a unitatilor administrativ-teritoriale, asigurarea obligatorie a locuintei trebuie incheiata de catre persoanele ori autoritatile desemnate, in conditiile legii, sa le administreze.
Cui se adreseaza asigurarea
Orice persoana fizica cu domiciul in Romania, in calitate de proprietar, poate incheia o asigurare obligatorie de locuinte pentru casa la Asirom.

Esti interesat?

cere oferta
Avantajele asigurarii

Asigurarea obligatorie a locuintei te protejeaza pentru riscul de cutremur, inundatie si alunecari de teren. Asigurarea obligatorie PAD este de doua tipuri, in functie de structura cladirii ce va fi asigurata.

01. Locuinte tip A

Locuinte tip A sunt constructiile cu structura de rezistenta din beton armat, metal ori lemn sau cu pereti exteriori din piatra, caramida arsa sau alte materiale rezultate in urma unui tratament termic si / sau chimic.

Prin incheierea contractului de asigurare obligatorie pentru locuinta suma asigurata este de 100.000 lei, iar prima de asigurare anuala este 130 lei.

02. Locuinte tip B

Locuinte tip B sunt constructiile cu pereti exteriori din caramida nearsa sau alte materiale nesupuse unui tratament termic si /sau chimic.

Prin incheierea contractului de asigurare obligatorie pentru locuinta suma asigurata este de 50.000 lei, iar prima de asigurare anuala este 50 lei.

Intrebari frecvente

Asigurarea obligatorie PAD acopera riscurile de cutremur, inundatie si alunecari de teren.

In functie de structura cladirii, suma asigurata prin asigurarea obligatorie PAD este de 20.000 euro (cand structura de rezistenta este din beton armat, metal sau lemn, cu pereti exteriori din piatra, caramida arsa sau alte materiale supuse unui tratament termic sau chimic) sau de 10.000 euro (cladiri ce au peretii din caramida nearsa sau alte materiale ce nu au fost tratate termic sau chimic).

Incheierea unei asigurari facultative a locuintei este conditionata de existenta unei asigurari obligatorii PAD valabile pentru locuinta respectiva.

Prima de asigurare este in valoare de 20 de euro, pentru politele de 20.000 euro si 10 euro pentru cele in valoare de 10.000 euro.

Nu ai gasit raspunsul?
Contacteaza-ne!

call center:021 9146
whatsapp:0741 44 77 99
Cere oferta
Informatii utile
Termenul de deschidere a dosarului de dauna RCA - Informatii utile pentru soferi

Utilizarea diverselor autovehicule este o caracteristica a vietii moderne, acestea fiind esentiale, atat pentru deplasarile in interes personal, intre diverse puncte, cat si pentru activitati economic

citeşte mai mult
Am pierdut cheia de la masina – Solutii pentru a putea folosi autoturismul din nou

Alaturi de casa, pentru multe familii, masina este unul dintre cele mai importante bunuri. Fie ca o folosesti pentru drumul catre locul de munca, fie pentru cumparaturi si vacante, autoturismul...

citeşte mai mult
Evaluare risc seismic – Clase de risc, metode de expertiza si modalitati de asigurare

Riscul seismic cuantifica eventualele degradari si avarii care pot aparea in structura unei constructii, in urma unui cutremur. Astfel, in functie de gradul de risc existent, cladirea respectiva...

citeşte mai mult
Vacanta cu masina - ce trebuie sa ai in vedere pentru a planifica o vacanta cu autoturismul personal lipsita de griji

Faptul ca traim intr-un secol al tehnologiei si al vitezei nu mai este un lucru strain nimanui. In ziua de astazi, cand grijile specifice societatii moderne pot incepe sa para in anumite momente...

citeşte mai mult