Despre asigurare
Conform legii 243/2013, toti proprietarii de locuinte sunt obligati sa incheie o polita de asigurare obligatorie a locuintei, emisa de Pool-ul de Asigurare Impotriva Dezastrelor Naturale (PAID) sau de catre societatile de asigurare autorizate sa practice riscuri de catastrofa si care au un protocol de colaborare incheiat cu PAID.

Daca locuinta face obiectul unui contract de leasing financiar, incheierea contractului de asigurare obligatorie pentru casa este in sarcina locatorului. Pentru locuintele aflate in proprietatea statului sau a unitatilor administrativ-teritoriale, asigurarea obligatorie a locuintei trebuie incheiata de catre persoanele ori autoritatile desemnate, in conditiile legii, sa le administreze.
Cui se adreseaza asigurarea
Orice persoana fizica cu domiciul in Romania, in calitate de proprietar, poate incheia o asigurare obligatorie de locuinte pentru casa la Asirom.

Esti interesat?

cere oferta

Avantajele asigurarii

Asigurarea obligatorie a locuintei te protejeaza pentru riscul de cutremur, inundatie si alunecari de teren. Asigurarea obligatorie PAD este de doua tipuri, in functie de structura cladirii ce va fi asigurata.

01. Locuinte tip A

Locuinte tip A sunt constructiile cu structura de rezistenta din beton armat, metal ori lemn sau cu pereti exteriori din piatra, caramida arsa sau alte materiale rezultate in urma unui tratament termic si / sau chimic.

Prin incheierea contractului de asigurare obligatorie pentru locuinta suma asigurata este de 20.000 euro, iar prima de asigurare anuala este 20 euro.

02. Locuinte tip B

Locuinte tip B sunt constructiile cu pereti exteriori din caramida nearsa sau alte materiale nesupuse unui tratament termic si /sau chimic.

Prin incheierea contractului de asigurare obligatorie pentru locuinta suma asigurata este de 10.000 euro, iar prima de asigurare anuala este 10 euro.

Intrebari frecvente

Asigurarea obligatorie PAD acopera riscurile de cutremur, inundatie si alunecari de teren.

In functie de structura cladirii, suma asigurata prin asigurarea obligatorie PAD este de 20.000 euro (cand structura de rezistenta este din beton armat, metal sau lemn, cu pereti exteriori din piatra, caramida arsa sau alte materiale supuse unui tratament termic sau chimic) sau de 10.000 euro (cladiri ce au peretii din caramida nearsa sau alte materiale ce nu au fost tratate termic sau chimic).

Incheierea unei asigurari facultative a locuintei este conditionata de existenta unei asigurari obligatorii PAD valabile pentru locuinta respectiva.

Prima de asigurare este in valoare de 20 de euro, pentru politele de 20.000 euro si 10 euro pentru cele in valoare de 10.000 euro.

Nu ai gasit raspunsul?
Contacteaza-ne!

call center:021 9146
whatsapp:0741 44 77 99
Cere oferta

Informatii utile

Polita de asigurare - ce inseamna, de cate tipuri este si cum sa alegi cea mai buna firma de asigurari

Politele de asigurare au devenit un lucru obisnuit in viata multor persoane, insa exista tineri care nu s-au mai intalnit cu acest concept pana nu si-au achizitionat propria masina sau o locuinta. De

citeşte mai mult
Regie proprie pentru repararea autoturismelor asigurate obligatoriu sau facultativ

Asigurarea RCA este obligatorie pentru rezolvarea problemelor care pot aparea in calatoriile cu autoturismul, despagubind daunele provocate unui tert, dar, pentru largirea paletei de riscuri ...

citeşte mai mult
In cat timp primesti banii de la asigurari si cum ii obtii?

Atunci cand iti faci o asigurare, trebuie sa stii de la bun inceput in cat timp vei primi sumele, atunci cand se produce o dauna sau are loc un eveniment care intra in contractul aferent acesteia.

citeşte mai mult
Termenul de solutionare a dosarului de dauna RCA: ce trebuie sa stii despre momentele care au loc dupa un accident auto

Oricat de atent ai fi la volanul masinii tale, exista oricand posibilitatea ca un alt sofer neatent sa te loveasca si sa produca un accident. Desi nu vrei sa te gandesti la un astfel de scenariu ...

citeşte mai mult