Despre asigurare
MaxInvest este o inovatie pe piata de asigurari din Romania, o asigurare de viata hibrid ce combina avantajele unei asigurari traditionale cu oportunitatea de a investi pe pietele de capital.

MaxInvest ofera flexibilitate maxima in alocarea primelor. Ai posibilitatea de a alege, oricand pe durata contractului, modalitatea de alocare a banilor, intre o economisire cu dobanda garantata atractiva, o investitie intr-un fond de actiuni sau protectie la riscuri care pot afecta bunastarea ta și a familiei, cum ar fi bolile grave, invaliditatea, decesul etc.
Cui se adreseaza asigurarea
Prin MaxInvest se poate asigura orice persoana fizica, rezidenta in Romania, cu varsta cuprinsa intre 18 si 65 ani.

Avantajele asigurarii

01. Tu alegi in ce sa investesti

Poti investi primele de asigurare in doua componente:
•Componenta garantata, cu un randament garantat
Componenta de investitie, reprezentata de fondul Erste Equity Romania. Fondul are o categorie de risc 5, conform DIC, iar in jur de 85% din activele fondului sunt investite in actiuni, restul de pana la 15% fiind investite in instrumente de piata monetara. In plus, se urmarește mentinerea unei expuneri de cel putin 70% pe moneda locala.

02. Beneficiezi de o dobanda garantata

Fondul garantat beneficiaza de o dobanda garantata de 2,75% pe an.

03. Tu controlezi investitiile

Ai control complet asupra modului in care se efectueaza investiile! Poti stabili oricand procentul de alocare intre componenta garantata și cea de investitii si poti efectua plati aditionale (top-up), oricand pe durata contractului.

04. Poti face retrageri partiale

Poti face retrageri partiale din sumele investite daca ai achitat integral prima aferenta primilor doi ani de asigurare si daca achiti penalitatile aferente.

05. Beneficiezi de scutire de impozit

Indemnizatiile din asigurare sunt scutite de impozit.

06. Iti poti personaliza asigurarea

Poti include clauze suplimentare, din accident sau boala, la inceputul contractului sau la orice aniversare.
Esti acoperit pentru riscul de:
• Deces din orice cauza / din accident
• Invaliditate permanenta din accident / fracturi, entorse, luxatii, arsuri din accident
• Spitalizare din orice cauza
• Interventii chirurgicale din orice cauza / accident
• Boli grave

Intrebari frecvente

Orice persoana fizica cu cetatenie romana sau cu alta cetatenie, dar rezidenta in Romania, in varsta de la 18 la 75 ani.

Durata minima a contractului Maxinvest este de 10 ani, iar cea maxima este de 30 de ani.

Primele de asigurare Maxinvest pot fi investite in componenta garantata (cu o dobanda de 2.75%) si in componenta de investitie, ce are o categorie de risc 5, cu 85% din active investite in actiuni si 15% in instrumente din piata monetara.

Oricand pe durata contractului poti efectua plati aditionale (top-up) pentru a economisi mai mult.

Da, proportia de alocare a primei de asigurare pentru platile viitoare se poate modifica oricand pe durata derularii contractului atat pentru primele esalonate, cat si pentru primele aditionale.

Da, se pot efectua retrageri partiale dupa trecerea a cel puțin 6 luni de contract si doar din sumele acumulate prin primele aditionale. Incepand cu anul 3 de asigurare se pot efectua retrageri partiale si din sumele acumulate prin prime esalonate. Se poate efectua maxim o retragere partiala pe an, in cuantum de maxim 50% din valoarea totala a contului, doar daca valoarea totală a contului nu va scadea sub valoarea minima stabilita de asigurator.

Contul contractantului trebuie sa aiba o valoare de minim 100 RON. Sub aceasta valoare se notifica clientul cu privire la faptul ca trebuie sa plateasca prime aditionale sau contractul se reziliaza.

Daca primele de asigurare esalonate au fost achitate, da, se poate solicita rascumpararea contractului, dar nu mai devreme de 2 ani de la intrarea in valabilitate a acestuia. In timpul primilor 2 ani de asigurare nu exista valoare de rascumparare.

Nu ai gasit raspunsul?
Contacteaza-ne!

call center:021 9146
whatsapp:0741 44 77 99
Cere oferta

Informatii utile

Polita de asigurare - ce inseamna, de cate tipuri este si cum sa alegi cea mai buna firma de asigurari

Politele de asigurare au devenit un lucru obisnuit in viata multor persoane, insa exista tineri care nu s-au mai intalnit cu acest concept pana nu si-au achizitionat propria masina sau o locuinta. De

citeşte mai mult
Regie proprie pentru repararea autoturismelor asigurate obligatoriu sau facultativ

Asigurarea RCA este obligatorie pentru rezolvarea problemelor care pot aparea in calatoriile cu autoturismul, despagubind daunele provocate unui tert, dar, pentru largirea paletei de riscuri ...

citeşte mai mult
In cat timp primesti banii de la asigurari si cum ii obtii?

Atunci cand iti faci o asigurare, trebuie sa stii de la bun inceput in cat timp vei primi sumele, atunci cand se produce o dauna sau are loc un eveniment care intra in contractul aferent acesteia.

citeşte mai mult
Termenul de solutionare a dosarului de dauna RCA: ce trebuie sa stii despre momentele care au loc dupa un accident auto

Oricat de atent ai fi la volanul masinii tale, exista oricand posibilitatea ca un alt sofer neatent sa te loveasca si sa produca un accident. Desi nu vrei sa te gandesti la un astfel de scenariu ...

citeşte mai mult