Cei trei piloni de implicare

Asirom isi propune sa fie sustinator activ al comunitatilor in care isi desfasoara activitatea si sa sprijine proiecte relevante si de impact pe termen lung, in domenii nationale de interes: cultura, educatie si social.

Cultura
#asirompentrucultura

Asirom sustine accesul la cultura si promovarea patrimoniului national, fiind un promotor al valorilor culturale, asumandu-si prin proiectele dezvoltate un angajament solid pentru responsabilitate si dezvoltare durabila a comunitatii in care actioneaza.

Educatie
#asirompentrueducatie

Asirom isi propune sa se implice activ in programe de educatie financiara in institutiile scolare, sa sprijine performanta si sa contribuie la dezvoltarea si modernizarea de resurse educationale in zonele defavorizate. Impreuna, asiguram viitorul prin educatie!

Fapte bune
#asirompentrufaptebune

Asirom a dezvoltat un program de voluntariat dedicat angajatilor sai, prin intermediul carora ne implicam in actiuni locale si nationale, cu un impact pozitiv pentru comunitate.

FAPTE BUNE
HAPPY DAY la CENTRUL DE PLASAMENT CASA IOSIF

Echipa Asirom a dedicat timp si resurse pentru a aduce bucurie si magie copiilor de la Casa Iosif in cadrul proiectului "Happy Day", un eveniment constant in agenda noastra, unde venim in fiecare an cu aceeasi dorinta de a face o diferenta in vietile lor.

Impreuna cu micutii, am transformat centrul si bradul de Craciun intr-un decor feeric, plin de culori si lumina. Am creat impreuna ornamente si decoratiuni care sa aduca zambete pe fetele lor si sa ii ajute sa simta ca fac parte dintr-o comunitate plina de dragoste si sustinere.

Angajamentul nostru fata de copiii din Casa Iosif si fata de comunitatea noastra ramane puternic si constant. Suntem mandri sa fim parte din aceasta frumoasa traditie si sa aducem un strop de lumina si speranta in inimile lor in fiecare an.

FAPTE BUNE
INCALTA UN COPIL alaturi de FUNDATIA ZURLI

Continuam si in anul 2023 proiectul "Incalta un copil", proiect sustine copiii din zonele defavorizate ale tarii. Conform traditiei din Romania, pe 6 decembrie, copiii trebuie sa aiba pantofii curati la usa pentru a primi daruri de la Mos Nicolae. Din pacate, multi copii nu primesc niciodata haine noi sau mai grav nu au deloc pantofi.

Pentru a-i sprijini, voluntarii Asirom au contribuit financiar pentru a cumpara pantofi, iar compania a dublat fiecare contributie. Astfel, peste 200 de copii au primit pantofi si haine noi, pregatindu-se sa-l intampine pe Mos Nicolae.

FAPTE BUNE
ASIROM si programul N-avem SANGE

Asirom impreuna cu Centrul de Transfuzie Sanguina Ploiesti si Asociatia HEM, prin programul national „N-avem SANGE” au organizat o campanie mobila de donare de sange la sediul Asirom.

Donarea de sange este un act de compasiune si altruism care poate salva vieti si aduce speranta celor care se confrunta cu momente dificile. Prin implicarea voluntara a colegilor nostri, acestia au demonstrat un exemplu extraordinar de solidaritate si responsabilitate sociala. Aceasta actiune nu doar ca a oferit un sprijin nepretuit comunitatii noastre, dar a subliniat si spiritul de echipa.

Colegii nostri au devenit, printr-un gest simplu si firesc precum donarea de sange, eroii care pot salva viata cuiva.

EDUCATIE
Alergam impreuna pentru Programul educational AJUNGEM MARI la MARATONUL INTERNATIONAL BUCURESTI!

Maratonul International Bucuresti este un maraton anual care doneaza toate taxele de participare pentru caritate.

Cursa Asirom a sustinut Programul educational AJUNGEM MARI care sprijina pe termen lung educatia copiilor si tinerilor din centre de plasament si din mediile defavorizate. Cei 1.400 de voluntari merg saptamanal la cei peste 3.000 de copii si tineri inclusi in program, timp de cel putin 8 luni, oferindu-le ajutorul pentru pregatirea sau recuperarea scolara, realizand cu ei ateliere creative, de dezvoltare personala sau cultura generala, sprijinindu-i educational, moral si emotional sa devina adulti responsabili, independenti si fericiti.

Echipa de alergatori Asirom a participat la cursa pentru copii (intre 2-15 ani), cursa populara de 2,5 km, cursa de 10 km, semimaraton (21 km) si maraton (42 km).

FAPTE BUNE
RENOVARE SALA DE CLASA - Scoala Picior de Munte

Fiecare inceput de an scolar este plin de emoții. Insa pentru unii copii bucuria este umbrita de conditiile neprietenoase in care vor trebui sa invete. De aceea, impreuna cu PlaYouth am lucrat la reabilitarea unei sali de clasa pentru elevii de la Scoala Gimnaziala nr. 2, din satul Picior de Munte, judetul Dambovita. Voluntarii din echipa Asirom s-au ocupat de fiecare detaliu pentru ca prima zi de scoala sa inceapa cu zambete, intr-o clasa cu mobilier nou si finisaje moderne.

Credem in construirea unui viitor mai bun impreuna, prin implicarea activa in comunitate si oferirea de sustinere celor care au mai mare nevoie, pentru ca doar impreuna putem evolua.

EDUCATIE
ASIROM la evenimentul Kids and Family Siesta

Asirom a participat cu mandrie la evenimentul „Kids and Family Siesta” dedicat promovarii legaturilor familiale si dezvoltarii holistice a copiilor. Cu aceasta ocazie, Asirom a profitat de oportunitatea de a contribui la comunitate prin organizarea unei sesiuni captivante de educatie financiara.

Colegi de la Asirom au organizat un curs instructiv de educatie financiara, adaptat atat pentru copii, cat si pentru parintii acestora. Atelierul interactiv a avut scopul de a introduce concepte fundamentale despre gestionarea banilor, economisire si cheltuieli responsabile, intr-un mod distractiv si accesibil. Prin activitati atractive si exemple din viata reala, copiii au fost incurajati sa dezvolte o intelegere sanatoasa a principiilor financiare de la o varsta frageda, oferindu-le puterea de a lua decizii informate in viitor.

EDUCATIE
ASIROM si Asociatia Educatia la Sat

Punem pret pe educatie pentru a da celor mici sansa la un viitor mai bun, indiferent de mediul din care provin. De aceea, am finanțat programul ”Școala de Vara la Sat” desfasurat in perioada 21-31 august 2023 in localitatea Costeiu, județul Timis, care isi propune sustinerea educativa a copiilor din mediile vulnerabile in vederea diminuarii riscului de abandon școlar.

Echipa de voluntari i-a ajutat pe cei 35 de copii participanti sa isi reimprospateze cunoștințele dobandite la cursuri, dar si sa acumuleze unele noi. Totul cu voie buna si dedicare.

EDUCATIE
PROGRAMUL de BURSE L-EARN ASIROM, in parteneriat cu ASE BUCURESTI

Programul de burse L-earn Asirom in perteneriat cu Academia de Studii Economice din București, Facultatea de Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori continua si in anul universitar 2022-2023. In acest an am avut onoarea sa acordam 4 burse de studiu in valoare de 5000 RON, ca o recunoastere a excelentei academice a celor mai buni studenti din anul I, anul II si anul III de studiu.

Aceasta initiativa este o expresie a angajamentului nostru fata de viitorul tinerilor si a dorintei noastre de a-i sprijini in parcursul lor educational. Prin intermediul acestor burse si al programului de internship oferit, ne propunem sa contribuim la dezvoltarea si formarea viitoarelor generatii de profesionisti in industria asigurarilor, inspirand excelenta si promovand valorile educatiei.

CULTURA
ASIROM si COMISIA NATIONALA A ROMANIEI PENTRU UNESCO

Asirom a fost partener al CNR UNESCO la evenimentul ”COSTUMUL POPULAR – TRADITIE SI MODERNITATE” desfasurat in luna iunie 2023.

Scopul evenimentului este acela de a pune in oglinda elementele de traditie specifice portului popular (materiale, tehnici de coasere, motive ornamentale) cu formele contemporane de (re)interpretare. Evenimentul a inceput, cu vernisarea expozitiei foto si de costume tradinionale, iar incheierea acestuia a fost facuta cu cu un excepțional moment artistic sustinut de ansamblul cameral ”Violoncellissimo” sub bagheta maestrului Marin Cazacu, directorul general al Filarmonicii „George Enescu”.

FAPTE BUNE
TOTI FACEM FACEM FAPTE BUNE 2023

La Asirom, credem in importanta implicarii active in comunitate si in responsabilitatea noastra de a contribui la bunastarea societatii in care activam. De aceea, suntem mandri sa prezentam proiectul nostru de responsabilitate sociala corporativa, "Toți facem părți bune" ajuns la a III-a editie.

• Susținerea Centrului EMAUS Cluj - centrul gazduieste pe termen scurt (pe intreaga perioada de tratament) bolnavi de cancer cu posibilitati financiare reduse, oferindu-le suport moral si indrumare, in mod gratuit. Initiator proiect: Agentia Cluj.

• Ecologizare Valea Teleajenului, amonte Maneciu Prahova – bugetul a fost alocat pentru achiziționarea de manuși, saci, apa si mancare pentru cei care au fost implicati in curațarea zonei. Initiator proiect: Departament Monitorizare, Performanta si Administrare Vanzari - Echipa Contracte

• Asociatia P.A.V.E.L. – sprijina copiii internati pe sectia Oncologie de la Spitalul Fundeni. Bugetul a fost alocat pentru achiziționarea produselor de igiena, apa, ceai, fructe, etc. Initiator proiect: Agentia Bucuresti 2.

• Asociația “Cutia cu medicamente” – are ca scop sprijinirea copiilor din spitale, in special copiii cu probleme oncologice. Acestia sunt implicati sa gasesca medicamente ce nu sunt disponibile in tara sau pe care statul nu le decontează. Initiator proiect: Departamentul Vanzari Online

• Cazul lui Matei in varsta de 14 ani care are tumoare la creier – sustinarea lui prin plata analizelor si investigatiilor necesare. Initiator proiect: Departamentul Reasigurare

• Sprijinirea unei familii defavorizate, formata din 2 parinti si 5 copii din localitatea Sangeorzu Nou, Bistrita Nasaud – bugetul a fost alocat pentru achizitionarea de alimente, lemne de foc si mobilier. Initiator proiect: Agentia Bistrita

• Asociația „Fabrica de Daruri” – spijina familiile nevoiase prin daruirea de produse alimentare, haine, rechizite școlare, etc. Initiator proiect: Mihai Turcu, Departamentul Daune Auto

Proiectului "Toți Facem Parte Bune" a fost posibil datorita implicarii generoase a colegilor nostri, care au dedicat timp si efort pentru a face aceste initiative posibile. Cu ajutorul lor, am reusit să facem o diferenta semnificativa in viata persoanelor defavorizate si a celor care se confrunta cu provocari medicale.

FAPTE BUNE
ACTIUNE DE ECOLOGIZARE in comuna CORBEANCA

Peste 100 de voluntari de la Asirom s-au mobilizat si inarmat cu manusi, cu saci de gunoi si cu multa rabdare cateva ore pentru a ecologiza o zona din comuna Corbeanca prin strangerea gunoaielor aruncate necontrolat.

Le multumim colegilor prezenti si ne bucuram ca reusim sa organizam actiuni cu un impact pozitiv asupra mediului.

FAPTE BUNE
ASIROM si HABITAT FOR HUMANITY ROMANIA

In luna mai ne-am alaturat initiativei UNSAR - Asiguratorii din Romania si Habitat for Humanity Romania si am muncit impreuna cu o echipa numeroasa pentru a contribui la implinirea visului a 4 familii vulnerabile de a trai intr-o locuinta decenta.

Colegii au inlocuit tinuta de birou cu castile de protectie si au ajutat la construirea unei case cvadruplex in comuna Berceni, judetul Prahova.

EDUCATIE
MARATONUL EDUCATIEI ALTERNATIVE 2023

Asirom sustine si in anul 2023 Maratonul Educatiei Alternative, un eveniment organizat in colaborare cu Asociatia PlaYouth, care a avut ca scop caritabil realizarea proiectului ”Biblioteca cu speranta” pentru 500 de copii din zonele sarace ale oraselor Bucuresti, Calarasi si Craiova. Acest proiect este organizat sub forma unui maraton de invatare prin joc si arta, cu peste 50 de ateliere dedicate copiilor cu varste cuprinse intre 5 si 14 ani. Maratonul a avut loc in Bucuresti, in parcul Romniceanu din cartierul Cotroceni.

Suntem recunoscatori colegelor noastre care au oferit o mana de ajutor in timpul lor liber si au fost un adevarat sprijin in sustinerea atelierelor care au bucurat zeci de copii.

DIVERSITATE
ASIROM adera la Carta Diversitatii din Romania

In anul 2021 Asirom a aderat la Carta Diversitatii. Initiativa Cartei Diversitatii din Romania urmeaza modelele de succes existente in alte state europene si are la baza un set de principii generale, asumate voluntar de catre semnatari cu scopul de a promova diversitatea, non-discriminarea, incluziunea si egalitatea de sanse la locul de munca.

Prin semnarea Cartei Diversitatii din Romania, Asirom s-a angajat public sa sprijine, sa protejeze si sa dezvolte diversitatea in cadrul organizational.

Diversitatea si incluziunea sunt elemente esentiale crearii unui climat deschis in cadrul oricarei companii. Astfel Asirom a dezvoltat un program prin care angajatii beneficiaza de sesiuni si workshop-uri dedicate.

FAPTE BUNE
ASIROM alaturi de Clubul Seniorilor sector 3 ,,Ramnicu Sarat"

Alaturi de colegii voluntari am fost in vizita la Clubul Seniorilor sector 3 ,,Ramnicu Sarat”, un centru de socializare pentru persoane varstnice. Impreuna am transformat centrul de zi intr-o gradina a bucuriei: am plantat copaci, arbusti si flori, iar seniorii au plecat cu o amintire pentru acasa, un ghiveci cu plante aromatice.

In acest proiect am avut sustinerea a peste 30 de colegi voluntari si pe aceasta cale dorim sa le multumim pentru implicarea lor in comunitate.

EDUCATIE
ASIROM alaturi de TEATRUL NOTTARA in proiectul REINVENT

Pentru ca ne dorim sa aducem tinerii mai aproape de teatru si de cultura, suntem alaturi de echipa Teatrului Nottara in proiectul Reinvent, care pune in scena spectacole de teatru cu abordari inovatoare ale patrimoniului cultural.

Spectacolele au la baza texte clasice si contemporane din programa scolara din Romania, ceea ce ii ajuta pe elevii de liceu la pregatirea pentru examenul de Bacalaureat.

EDUCATIE
EDUCATIE FINANCIARA IN SCOLI alaturi de JUNIOR ACHIVEMENT

Asirom si Junior Achievement Romania continua si in 2023 parteneriatul educational inceput in anul 2021 cu proiectul JA Sensul Banilor. Profesorii și elevii vor beneficia de training si materiale educationale pe teme de Educatie economica si financiara, pe o platforma interactiva de invatare.

Prin intermediul unei varietati de activitati (learning by doing si hybrid learning), menite sa sustina stiluri de invatare diferite, elevii vor intelege concepte economice, rolul banilor in societate, consumul si economiile, vor invata cum sa fie mai responsabili si sa Isi gestioneze corect resursele, luand in acelasi timp decizii raționale privind finantele proprii, in functie de potentiale riscuri.

FAPTE BUNE
RECICLAM pentru CAPACE CU SUFLET

Continuam si in anul 2023 proiectul ”Capace cu suflet”, initiat in anul 2022 de Asirom sub umbrela campaniei #asirompentrufaptebune. Prin eforturile noastre comune am reusit sa colectam in anul 2022 80 kg de capace de plastic, ceea ce a reprezentat aproximativ 45.000 de capace individuale.

Suntem foarte incantati ca in primele 7 luni ale anului avem peste 100 de colegi implicati activ in proiect. Capacele colectate vor fi revalorificate prin vanzarea lor catre firme specializate, iar sumele obținute vor fi donate pentru diverse cauze umanitare.

Le multumim tuturor colegilor pentru contributia lor valoroasa si speram sa fie alaturi de noi in acest proiect in continuare.

FAPTE BUNE
CRACIUN LA MUZEUL DE ARTA RECENTA alaturi de CENTRUL DE PLASAMENT CASA IOSIF

Voluntarii Asirom au decorat un brad de Craciun la Muzeul de Arta Recenta impreuna cu copiii de la centrul de plasament Casa Iosif. Alaturi de acestia, am participat la un atelier de confectionat decoratiuni din materiale naturale, am cantat colinde, iar cei mici au primit cadouri din partea lui Mos Craciun.

Impreuna am reusit sa le facem copiilor sarbatorile de iarna putin mai frumoase.

FAPTE BUNE
INCALTA UN COPIL alaturi de FUNDATIA ZURLI

Proiectul "Incalta un copil" sustine copiii din zonele defavorizate ale tarii. In Romania, traditia spune ca atunci cand vine Mos Nicolae, pe 6 decembrie, copiii trebuie sa aiba incaltamintea curata la usa pentru a primi daruri. Din pacate, inca exista copii care nu primesc niciodata haine noi sau, mai rau, nu au deloc incaltaminte.

Voluntarii Asirom au donat fonduri pentru a cumpara incaltaminte copiilor, iar pentru fiecare donatie compania a dublat suma. Astfel, peste 200 de copii au primit incaltaminte si haine noi de la darnicul Mos Nicolae.

FAPTE BUNE
HAPPY DAY la CENTRUL DE PLASAMENT CASA IOSIF

Prin proiectul Happy Day - Halloween pentru copiii din centrul de plasament Casa Iosif, ne-am dorit sa aducem putina bucurie copiilor printre multele greutati pe care le au in fiecare zi.

Voluntarii Asirom au organizat o petrecere de Halloween pentru copiii orfani de la centrul de plasament Casa Iosif. Am pictat, am dansat, ne-am jucat si am fost martorii unui spectacol cu gheata carbonica. Am aflat multe lucruri frumoase despre copii, pasiunile și dorințele lor pentru viitor.

FAPTE BUNE
RECICLAM pentru CAPACE CU SUFLET

Asociatia capace cu Suflet isi propune sa implementeze activitati, programe si proiecte pentru a educa copiii si societatea in general in ceea ce priveste protejarea mediului si incurajarea voluntariatului.

Asirom, in parteneriat cu Asociatia Capace cu Suflet, a dat un nou inteles capselor de plastic de sticle. In cadrul proiectului, colectam capace de plastic HDPE si PP de la diverse produse si le oferim asociatiei, iar aceasta vinde materialul plastic catre companii specializate in gestionarea deseurilor, suma colectata fiind donata pentru cauze caritabile.

FAPTE BUNE
Alergam impreuna pentru ASOCIATIA PADUREA COPIILOR la MARATONUL INTERNATIONAL BUCURESTI!

Maratonul International Bucuresti este un maraton anual care doneaza toate taxele de participare pentru caritate.

Cursa Asirom a sustinut Asociația Padurea Copiilor, o asociatie care a reimpadurit peste 100 de hectare de teren improductiv. Misiunea asociatiei este de a infiinta paduri in 100 de comunitati din regiunea Sud-Muntenia pana in anul 2035 si de a educa oamenii sa se comporte asemeni unor custozi responsabili ai padurilor, parinti ai padurilor.

Echipa de alergatori Asirom a participat la cursa pentru copii (intre 2-15 ani), cursa populara de 2,5 km, cursa de 10 km si de semimaraton (21 km).

FAPTE BUNE
ASIROM si LET'S DO IT, ROMANIA!

Ziua de Curateniei Nationala este cel mai mare miscare sociala si cel mai mare proiect de voluntariat din Romania, care isi propune sa curete intreaga tara cu ajutorul comunitatii.

"Let’s Do It, Romania!" este o organizatie membra a Coalitiei Romania Sustenabila (CRS), un program lansat de Ambasada pentru Sustenabilitate din România in 2019, ca parte a planului de implementare si monitorizare a Strategiei Nationale pentru Dezvoltare Durabila.

Voluntari din Alba, Argeș, București, Ilfov, Bihor, Bistrita Nasaud, Botosani, Brasov, Cluj, Caras-Severin, Constanta, Dambovita, Dolj, Galati, Gorj, Giurgiu, Hunedoara, Harghita, Ialomita, Mehedinti, Maramures, Mures, Neamt, Olt, Prahova, Sibiu, Salaj, Satu-Mare, Suceava, Timis, Tulcea, Teleorman, Valcea, Vaslui si Vrancea au strans deseuri din paduri, parcuri si alte zone verzi si au petrecut o zi alaturi de oameni dornici sa faca bine.

EDUCATIE
MARATONUL EDUCATIEI ALTERNATIVE

Scopul proiectului Maratonul Educatiei Alternative este de a face educatia mai accesibila copiilor care locuiesc in centre de plasament. Maratonul Educatiei Alternative este un maraton al invatarii prin joaca si arta, dar are si un obiectiv caritabil, acela de a contribui la implementarea proiectului "Biblioteca pentru copii saraci din satele defavorizate". Astfel, am colectat materiale scolare, ghiozdane si materiale educationale pentru 500 de copii din zonele defavorizate ale Bucureștiului. Voluntarii Asirom au oferit sprijin in organizarea a 36 de ateliere care au avut loc simultan: stiinta, reciclare, arta, DIY, sport, jocuri de societate si teatru improvizat, plus o zona senzoriala.

EDUCATIE
ASIROM alaturi de SENIORI DE COLECTIE

Asirom a avut onoarea sa sustina evenimentul "Seniorii de colecție", un proiect initiat de Asociaaia Institutul de Imbatranire Activa cu scopul de a aduce in prim-plan marile personalitati care au contribuit la promovarea si valorificarea imaginii Romaniei si care au influentat pozitiv zeci de generatii. Invitat special a fost Gen. Lt. (rtr) Dr. Eng. Dumitru Dorin Prunariu, singurul cosmonaut roman care a zburat in spatiu. Prin discursul sau a inspirat atat tinerii, cat si generatiile mai in varsta sa duca o viata activa indiferent de varsta.

FAPTE BUNE
SUSTINEM copii din spitalele de oncologie prin ZIUA ESARFELOR COLORATE

Prin proiectul "Ziua esarfelor colorate", Asirom a susținut alaturi de Zurli copiii din spitalele de oncologie pediatrica din Bucuresti (peste 1000 de copii). Ne-am propus sa ajutam cu cat mai multe produse necesare copiilor care petrec mai mult de jumatate de an intr-un pat de spital. Astfel, am pregatit un set de toamna (cu pijamale, papuci, produse de igiena personala, carti, jucarii) pentru fiecare copil.

Numele proiectului vine de la faptul ca, de cele mai multe ori, copiii aflati in sectile de oncologie poarta o esarfa pentru a-si acoperi capul, deoarece dupa tratamente isi pierd parul.

FAPTE BUNE
TOTI FACEM FAPTE BUNE

Proiectul TOTI FACEM FAPTE BUNE este un program de voluntariat prin care angajatii Asirom se pot implica in actiuni locale sau nationale cu un impact pozitiv pentru comunitate

In editia a II-a a proiectului au fost inscrise 7 proiecte de voluntariat:

• Fundatia PECA pentru copiii abandonati, Casa Prichindel si Casa Livezii din Ghimbav, Brasov - voluntarii au pregatit pachete cu alimente si produse de igiena pentru copiii din casele de tip familial.

• Liceul "Constantin Secareanu", comuna Runcu, judetul Dambovita - voluntarii au pregatit 18 rucsacuri complet echipate pentru noul an scolar pentru copiii din clasa pregatitoare.

• Asociatia Voluntarilor Avram Iancu - voluntarii au ajutat comunitatile din zonele defavorizate din Muntii Apuseni cu pachete de produse alimentare de baza.

• Voluntarii Asirom au vizitat copiii internati in sectiile de pediatrie, chirurgie pediatrica si oncopediatrie din Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Craiova. Ei au pregatit pachete cu jucarii, dulciuri si produse de igiena pe care copiii le-au primit cu bucurie.

• Asociatia Casa Buna isi propune sa creeze o comunitate de voluntari dispusi sa ajute copiii din familii defavorizate, in special din cartierele cele mai sarace din Bucuresti. Voluntarii Asirom au achizitionat produsele necesare pentru a pregati 100 de mese calde.

• Voluntarii Asirom, impreuna cu Asociatia Ziarul Sanatatea, au oferit cadouri de Craciun copiilor bolnavi din spitalele din judetul Dolj.

• Voluntarii Asirom au mers in satul Cojesti din judetul Calarasi, unde au oferit produse alimentare si jucarii pentru 42 de copii cu varste intre 6 si 16 ani care provin din familii defavorizate.

EDUCATIE
ASIROM alaturi de elevii de la QUANTUM ROBOTICS

Asirom a oferit sprijin financiar pentru o echipa de 20 de elevi de exceptie de la Liceul International de Informatica din Bucuresti pentru a participa la Maryland Tech Invitational (MTI), un concurs international de robotica care a avut loc la Laboratorul de Fizica Aplicata al Universitatii Johns Hopkins, SUA.

CULTURA
ASIROM si COMISIA NATIONALA A ROMANIEI PENTRU UNESCO

Parteneriatul strategic cu UNESCO demonstreaza un angajament puternic pentru dezvoltarea durabila in comunitatile in care activeaza Asirom. Asirom a făcut parte din programul "Romania si UNESCO - 65 de ani de la aderare" care a inclus o serie de evenimente cu un subiect central dedicat educatiei pentru dezvoltare durabila. Asirom a demarat un program educational la nivel național de promovare a siturilor locale din Patrimoniul mondial UNESCO si a lansat proiectul "Mandru de patrimoniu" – o serie de activitati si initiative sub egida UNESCO pentru a promova obiectivele patrimoniului material, imaterial și natural.

CULTURA
ASIROM si ASOCIATIA VICTE

Proiectul Revive al Asociatiei VICTE isi propune sa creasca gradul de constientizare cu privire la importanta patrimoniului cultural material si imaterial printre tinerii din judetul Gorj, prin intermediul unor activitati variate: ateliere de fotografie, ateliere digitale, conferinte, seminarii si un concert de muzica traditionala.

CULTURA
ASIROM si COMISIA NATIONALA A ROMANIEI PENTRU UNESCO

Asirom si Comisia Nationala a Romaniei pentru UNESCO au dezvoltat un parteneriat strategic in cadrul caruia cele doua institutii deruleaza actiuni comune in acord cu misiunea si sectoarele operationale CNR, si actiuni de promovare, informare si conservare a valorilor culturale si naturale romanesti.
Parteneriatul a fost incheiat cu ocazia aniversarii a 30 de ani de activitate Asirom in Romania si demonstreaza un angajament solid pentru responsabilitate si dezvoltare durabila a comunitatii in care actioneaza.
Harta interactiva a obiectivelor UNESCO din Romania reprezinta primul proiect din cadrul pilonului strategic de Responsabilitate Sociala Corporatista #asirompentrucultura. Aceasta harta prezinta toate obiectivele materiale si imateriale UNESCO din tara noastra, istoria lor, fotografii si materiale video, precum si informatii de interes despre structurile si parteneriatele pe care UNESCO le are pe teritoriul Romaniei.

descopera proiectul
EDUCATIE
PROGRAMUL de BURSE L-EARN ASIROM, in parteneriat cu ASE

Asirom sustine excelenta in eductie printr-un program de burse dezvoltat in parteneriat cu Academia de Studii Economice din Bucuresti Astfel, in cadrul pilonului de Responsabilitate Sociala Corporatista #asirompentrueducatie, a fost dezvoltat programul de burse L-earn Asirom, dedicat studentilor din cadrul facultatilor de profil.
Impreuna cu Academia de Studii Economice din Bucuresti si Facultatea de Finante, Asigurari, Banci si Burse de Valori, Asirom a pus bazele unui program complex de sustinere financiara pentru excelenta in educatie, precum si a unui program de internship in cadrul companiei.
Studentii din cadrul Facultatii de Finante, Asigurari, Banci si Burse de Valori cu cele mai bune rezultate in anul universitar 2021 – 2022, vor fi recompensati cu 3 burse in valoare de 5.000 lei fiecare, pentru a-i sustine in parcursul lor educational si a le rasplati eforturile.
De asemenea, studentilor li se ofera si posibilitatea de a efectua un stagiu de practica in cadrul companiei, pentru a putea intelege si experimenta ce inseamna sa lucrezi in domeniul asigurarilor. Programul de internship este gandit ca o experienta 360 a ceea ce inseamna acest domeniu, studentii fiind implicati in tot mecanismul unei companii de asigurari, de la practica in departamente precum subscriere, vanzari si marketing, pana la sedintele decizionale si intalnirile de echipa.
Asirom a fost si ramane un formator al multor generatii de profesionisti in asigurari, o companie care a fost tot timpul aproape si a contribuit la cresterea nivelului de educatie financiara.

EDUCATIE
EDUCATIE FINANCIARA IN SCOLI alaturi de JUNIOR ACHIVEMENT

Impreuna cu Junior Achievement, Asirom a lansat proiectul educational Sensul Banilor care va sustine in anul scolar 2021-2022, 3.000 de elevi din institutii de invatamant din diferite localitati din tara sa isi dezvolte cunostintele si abilitatile specifice educatiei financiare, necesare pentru viitor, pentru a-i responsabiliza si a-i pregati sa devina independenti si capabili sa ia deciziile corecte, in situatii reale. Parteneriatul face parte din programul de Responsabilitate Sociala Corporatista #asirompentrueducatie.

descopera proiectul
FAPTE BUNE
TOTI FACEM FAPTE BUNE

Proiectul TOTI FACEM FAPTE BUNE este un program de voluntariat prin care angajatii Asirom se pot implica in actiuni locale sau nationale, cu un impact pozitiv pentru comunitate, dezvoltat in cadrul pilonului de Responsabilitate Sociala Corporatista #asirompentrufaptebune.
Toti colegii nostri pot aplica la programul Toti facem fapte bune cu actiuni de voluntariat care ii pasioneaza si pot primi finantarea pentru sustinerea propriului proiect de voluntariat. Fiind unul dintre cele mai indragite proiecte de responsabilitatea sociala corporatista, a beneficiat de o implicare activa, mai bine de 10 proiecte fiind derulate in 2021 pentru ajutorarea copiilor din categorii defavorizate, a batranilor si a mediului.

FAPTE BUNE
ASIROM si CODRII DE MAINE

Parteneriat dezvoltat din 2019
Inca din 2019, Asirom a fost partener al initiativei lansate de Asociatia Principelui Nicolae, reimpadurirea zonelor din Romania afectate de defrisarile masive.
Proiectul „Codrii de Maine” si-a propus sa reimpadureasca zonele cele mai afectate de inundatii din Romania. Scopul proiectului este ca pana in anul 2023 sa se planteze cu ajutorul voluntarilor peste 1.000.000 de arbori, diminunad astfel efectele defrisarilor necontrolate.
Prima impadurire a avut loc in judetul Giurgiu, in anul 2019, iar editia cu numarul doi a proiectului s-a tinut in octombrie 2021, in satul Corbi, judetul Arges.
Peste 70 de voluntari Asirom au luat parte in fiecare an la eveniment, alaturi de familiile lor, raspunzand iniativei de responsabilitate sociala #asirompentrufaptebune

descopera proiectul
FAPTE BUNE
FAMILIA ROMANIA

Asirom VIG sustine Familia Romania, prima platfora digitala in care oamenii se inregistreaza si devin donatori fara sa doneze. Oricine ineplineste conditiile medicale poate deveni donator virtual si poate dona efectiv doar la nevoie.
Pasii sunt simpli: intri pe www.familiaromania.ro si te inregistrezi completand, printre altele, grupa de sange si RH-ul. Pe baza acestor informatii, platforma va pune in legatura doi utilizatori compatibili. Persoanele conectate se vor putea cunoaste prin intermediul chat-ului si doar in cazul in care unul dintre ei are nevoie de sange, celalalt poate dona pentru el, la cel mai apropiat centru de transfuzie din tara, mentionandu-i numele si unitatea sanitara la care este internat. Iar daca unul dintre cei doi nu poate dona in acel moment, o intreaga comunitate este gata sa vina in ajutor.
Proiectul a fost lansat de Ziua Mondiala a Donatorului de Sange, pe 14 iunie 2020, ziua in care se multumeste tuturor donatorilor pentru gestul lor voluntar de a salva vieti.
Implicarea Asirom vine in contextul digitalizarii continue a companiei din ultimii ani si a dorintei de a folosi tehnologia si in sustinerea comunitatii. Mai mult decat oricand, contextul social al pandemiei ne-a determinat sa ne folosim toate resursele in folosul comunitatii in care traim.
Astfel, Asirom si-a folosit know-how-ul in dezvoltarea acestei platforme de responsabilitate sociala care isi propune sa creeze o legatura stransa intre utilizatorii ei, punand bazele unei comunitati precum o mare familie, gata sa fie oricand acolo pentru membrii ei.
Mai multe detalii sunt disponibile pe www.familiaromania.ro si pe pagina de Instagram a proiectului. Urmariti video-ul manifesto al campaniei.

descopera proiectul
FAPTE BUNE
BRADUL cu FAPTE BUNE

Se spune ca s-a pierdut adevarata semnificatie a Craciunului. De la o sarbatoare a generozitatii si a linistii la “goana dupa cadouri”. Insa anul acesta, e primul Craciun pe care o sa il traim altfel.
Primul Craciun in pandemie. Deci daca anul acesta am numara mai putine cadouri si mai multe gesturi frumoase?
De Craciun, incurajam romanii sa faca o fapta buna si sa devina donatori virtuali de sange in Familia Romania.
Am amplasat Bradul Faptelor Bune in curtea unei case de tip familial din Ploiesti. Bradul este decorat cu o instalatie speciala, iar la fiecare inscriere noua in platforma Familia Romania, o noua fapta buna se aprinde in brad. Asta inseamna mai multe cadouri pentru copii de la centru. Bradul cu Fapte Bune este un proiect #asirompentrufaptebune care s-a bucurat de participarea a aproximativ 350 de personae inscrise pe platforma de donator de sange si peste 100 de angajati Asirom care au donat cadouri pentru copii si au mers la centrul de tip familial pentru a-i cunoaste.

descopera proiectul
FAPTE BUNE
Sustinem casele de tip familial alaturi de organizatia CONCORDIA

CONCORDIA este o organizatie non-profit care are ca misiune sustinerea si (re)integrarea sociala, familiala, scolara si profesionala a copiilor, tinerilor si a familiilor aflate in dificultate si orientarea lor spre o viata independenta si autonoma.
Asirom s-a alaturat cauzei si alaturi de colegii nostrii voluntari am ajutat la renovarea a doua case de tip familial din judetul Prahova. Dincolo de satisfactia de a le oferi copiilor un loc curat si frumos unde sa isi petreaca timpul, ne-am bucurat de zambetele si compania lor in fiecare an in care am participat la acest proiect #asirompentrufaptebune.

descopera proiectul

Impactul proiectelor

Prin proiectele de responsabilitate sociala corporativa desfasurate in ultimii cinci ani Asirom a reusit sa aiba un impact pozitiv atat asupra societatii, cat si a mediului.