Asirom isi propune sa fie sustinator activ al comunitatilor in care isi desfasoara activitatea si sa sprijine proiecte relevante si de impact pe termen lung, in domenii nationale de interes: cultura, educatie si social.
Cultura
#asirompentrucultura
Asirom sustine accesul la cultura si promovarea patrimoniului national, fiind un promotor al valorilor culturale, asumandu-si prin proiectele dezvoltate un angajament solid pentru responsabilitate si dezvoltare durabila a comunitatii in care actioneaza.
Educatie
#asirompentrueducatie
Asirom isi propune sa se implice activ in programe de educatie financiara in institutiile scolare, sa sprijine performanta si sa contribuie la dezvoltarea si modernizarea de resurse educationale in zonele defavorizate. Impreuna, asiguram viitorul prin educatie!
Fapte bune
#asirompentrufaptebune
Asirom a dezvoltat un program de voluntariat dedicat angajatilor sai, prin intermediul carora ne implicam in actiuni locale si nationale, cu un impact pozitiv pentru comunitate.
Voluntarii Asirom au decorat un brad de Craciun la Muzeul de Arta Recenta impreuna cu copiii de la centrul de plasament Casa Iosif. Alaturi de acestia, am participat la un atelier de confectionat decoratiuni din materiale naturale, am cantat colinde, iar cei mici au primit cadouri din partea lui Mos Craciun.
Impreuna am reusit sa le facem copiilor sarbatorile de iarna putin mai frumoase.
Proiectul "Incalta un copil" sustine copiii din zonele defavorizate ale tarii.
In Romania, traditia spune ca atunci cand vine Mos Nicolae, pe 6 decembrie, copiii trebuie sa aiba incaltamintea curata la usa pentru a primi daruri. Din pacate, inca exista copii care nu primesc niciodata haine noi sau, mai rau, nu au deloc incaltaminte.
Voluntarii Asirom au donat fonduri pentru a cumpara incaltaminte copiilor, iar pentru fiecare donatie compania a dublat suma. Astfel, peste 200 de copii au primit incaltaminte si haine noi de la darnicul Mos Nicolae.
Prin proiectul Happy Day - Halloween pentru copiii din centrul de plasament Casa Iosif, ne-am dorit sa aducem putina bucurie copiilor printre multele greutati pe care le au in fiecare zi.
Voluntarii Asirom au organizat o petrecere de Halloween pentru copiii orfani de la centrul de plasament Casa Iosif.
Am pictat, am dansat, ne-am jucat si am fost martorii unui spectacol cu gheata carbonica. Am aflat multe lucruri frumoase despre copii, pasiunile și dorințele lor pentru viitor.
Asociatia capace cu Suflet isi propune sa implementeze activitati, programe si proiecte pentru a educa copiii si societatea in general in ceea ce priveste protejarea mediului si incurajarea voluntariatului.
Asirom, in parteneriat cu Asociatia Capace cu Suflet, a dat un nou inteles capselor de plastic de sticle. In cadrul proiectului, colectam capace de plastic HDPE si PP de la diverse produse si le oferim asociatiei, iar aceasta vinde materialul plastic catre companii specializate in gestionarea deseurilor, suma colectata fiind donata pentru cauze caritabile.
Maratonul International Bucuresti este un maraton anual care doneaza toate taxele de participare pentru caritate.
Cursa Asirom a sustinut Asociația Padurea Copiilor, o asociatie care a reimpadurit peste 100 de hectare de teren improductiv. Misiunea asociatiei este de a infiinta paduri in 100 de comunitati din regiunea Sud-Muntenia pana in anul 2035 si de a educa oamenii sa se comporte asemeni unor custozi responsabili ai padurilor, parinti ai padurilor.
Echipa de alergatori Asirom a participat la cursa pentru copii (intre 2-15 ani), cursa populara de 2,5 km, cursa de 10 km si de semimaraton (21 km).
Ziua de Curateniei Nationala este cel mai mare miscare sociala si cel mai mare proiect de voluntariat din Romania, care isi propune sa curete intreaga tara cu ajutorul comunitatii.
"Let’s Do It, Romania!" este o organizatie membra a Coalitiei Romania Sustenabila (CRS), un program lansat de Ambasada pentru Sustenabilitate din România in 2019, ca parte a planului de implementare si monitorizare a Strategiei Nationale pentru Dezvoltare Durabila.
Voluntari din Alba, Argeș, București, Ilfov, Bihor, Bistrita Nasaud, Botosani, Brasov, Cluj, Caras-Severin, Constanta, Dambovita, Dolj, Galati, Gorj, Giurgiu, Hunedoara, Harghita, Ialomita, Mehedinti, Maramures, Mures, Neamt, Olt, Prahova, Sibiu, Salaj, Satu-Mare, Suceava, Timis, Tulcea, Teleorman, Valcea, Vaslui si Vrancea au strans deseuri din paduri, parcuri si alte zone verzi si au petrecut o zi alaturi de oameni dornici sa faca bine.
Scopul proiectului Maratonul Educatiei Alternative este de a face educatia mai accesibila copiilor care locuiesc in centre de plasament. Maratonul Educatiei Alternative este un maraton al invatarii prin joaca si arta, dar are si un obiectiv caritabil, acela de a contribui la implementarea proiectului "Biblioteca pentru copii saraci din satele defavorizate".
Astfel, am colectat materiale scolare, ghiozdane si materiale educationale pentru 500 de copii din zonele defavorizate ale Bucureștiului. Voluntarii Asirom au oferit sprijin in organizarea a 36 de ateliere care au avut loc simultan: stiinta, reciclare, arta, DIY, sport, jocuri de societate si teatru improvizat, plus o zona senzoriala.
Asirom a avut onoarea sa sustina evenimentul "Seniorii de colecție", un proiect initiat de Asociaaia Institutul de Imbatranire Activa cu scopul de a aduce in prim-plan marile personalitati care au contribuit la promovarea si valorificarea imaginii Romaniei si care au influentat pozitiv zeci de generatii.
Invitat special a fost Gen. Lt. (rtr) Dr. Eng. Dumitru Dorin Prunariu, singurul cosmonaut roman care a zburat in spatiu. Prin discursul sau a inspirat atat tinerii, cat si generatiile mai in varsta sa duca o viata activa indiferent de varsta.
Prin proiectul "Ziua esarfelor colorate", Asirom a susținut alaturi de Zurli copiii din spitalele de oncologie pediatrica din Bucuresti (peste 1000 de copii). Ne-am propus sa ajutam cu cat mai multe produse necesare copiilor care petrec mai mult de jumatate de an intr-un pat de spital. Astfel, am pregatit un set de toamna (cu pijamale, papuci, produse de igiena personala, carti, jucarii) pentru fiecare copil.
Numele proiectului vine de la faptul ca, de cele mai multe ori, copiii aflati in sectile de oncologie poarta o esarfa pentru a-si acoperi capul, deoarece dupa tratamente isi pierd parul.
Proiectul TOTI FACEM FAPTE BUNE este un program de voluntariat prin care angajatii Asirom se pot implica in actiuni locale sau nationale cu un impact pozitiv pentru comunitate
In editia a II-a a proiectului au fost inscrise 7 proiecte de voluntariat:
• Fundatia PECA pentru copiii abandonati, Casa Prichindel si Casa Livezii din Ghimbav, Brasov - voluntarii au pregatit pachete cu alimente si produse de igiena pentru copiii din casele de tip familial.
• Liceul "Constantin Secareanu", comuna Runcu, judetul Dambovita - voluntarii au pregatit 18 rucsacuri complet echipate pentru noul an scolar pentru copiii din clasa pregatitoare.
• Asociatia Voluntarilor Avram Iancu - voluntarii au ajutat comunitatile din zonele defavorizate din Muntii Apuseni cu pachete de produse alimentare de baza.
• Voluntarii Asirom au vizitat copiii internati in sectiile de pediatrie, chirurgie pediatrica si oncopediatrie din Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Craiova. Ei au pregatit pachete cu jucarii, dulciuri si produse de igiena pe care copiii le-au primit cu bucurie.
• Asociatia Casa Buna isi propune sa creeze o comunitate de voluntari dispusi sa ajute copiii din familii defavorizate, in special din cartierele cele mai sarace din Bucuresti. Voluntarii Asirom au achizitionat produsele necesare pentru a pregati 100 de mese calde.
• Voluntarii Asirom, impreuna cu Asociatia Ziarul Sanatatea, au oferit cadouri de Craciun copiilor bolnavi din spitalele din judetul Dolj.
• Voluntarii Asirom au mers in satul Cojesti din judetul Calarasi, unde au oferit produse alimentare si jucarii pentru 42 de copii cu varste intre 6 si 16 ani care provin din familii defavorizate.
Asirom a oferit sprijin financiar pentru o echipa de 20 de elevi de exceptie de la Liceul International de Informatica din Bucuresti pentru a participa la Maryland Tech Invitational (MTI), un concurs international de robotica care a avut loc la Laboratorul de Fizica Aplicata al Universitatii Johns Hopkins, SUA.
Parteneriatul strategic cu UNESCO demonstreaza un angajament puternic pentru dezvoltarea durabila in comunitatile in care activeaza Asirom. Asirom a făcut parte din programul "Romania si UNESCO - 65 de ani de la aderare" care a inclus o serie de evenimente cu un subiect central dedicat educatiei pentru dezvoltare durabila. Asirom a demarat un program educational la nivel național de promovare a siturilor locale din Patrimoniul mondial UNESCO si a lansat proiectul "Mandru de patrimoniu" – o serie de activitati si initiative sub egida UNESCO pentru a promova obiectivele patrimoniului material, imaterial și natural.
Proiectul Revive al Asociatiei VICTE isi propune sa creasca gradul de constientizare cu privire la importanta patrimoniului cultural material si imaterial printre tinerii din judetul Gorj, prin intermediul unor activitati variate: ateliere de fotografie, ateliere digitale, conferinte, seminarii si un concert de muzica traditionala.
Asirom si Comisia Nationala a Romaniei pentru UNESCO au dezvoltat un parteneriat strategic in cadrul caruia cele doua institutii deruleaza actiuni comune in acord cu misiunea si sectoarele operationale CNR, si actiuni de promovare, informare si conservare a valorilor culturale si naturale romanesti.
Parteneriatul a fost incheiat cu ocazia aniversarii a 30 de ani de activitate Asirom in Romania si demonstreaza un angajament solid pentru responsabilitate si dezvoltare durabila a comunitatii in care actioneaza.
Harta interactiva a obiectivelor UNESCO din Romania reprezinta primul proiect din cadrul pilonului strategic de Responsabilitate Sociala Corporatista #asirompentrucultura. Aceasta harta prezinta toate obiectivele materiale si imateriale UNESCO din tara noastra, istoria lor, fotografii si materiale video, precum si informatii de interes despre structurile si parteneriatele pe care UNESCO le are pe teritoriul Romaniei.
Asirom sustine excelenta in eductie printr-un program de burse dezvoltat in parteneriat cu Academia de Studii Economice din Bucuresti
Astfel, in cadrul pilonului de Responsabilitate Sociala Corporatista #asirompentrueducatie, a fost dezvoltat programul de burse L-earn Asirom, dedicat studentilor din cadrul facultatilor de profil.
Impreuna cu Academia de Studii Economice din Bucuresti si Facultatea de Finante, Asigurari, Banci si Burse de Valori, Asirom a pus bazele unui program complex de sustinere financiara pentru excelenta in educatie, precum si a unui program de internship in cadrul companiei.
Studentii din cadrul Facultatii de Finante, Asigurari, Banci si Burse de Valori cu cele mai bune rezultate in anul universitar 2021 – 2022, vor fi recompensati cu 3 burse in valoare de 5.000 lei fiecare, pentru a-i sustine in parcursul lor educational si a le rasplati eforturile.
De asemenea, studentilor li se ofera si posibilitatea de a efectua un stagiu de practica in cadrul companiei, pentru a putea intelege si experimenta ce inseamna sa lucrezi in domeniul asigurarilor. Programul de internship este gandit ca o experienta 360 a ceea ce inseamna acest domeniu, studentii fiind implicati in tot mecanismul unei companii de asigurari, de la practica in departamente precum subscriere, vanzari si marketing, pana la sedintele decizionale si intalnirile de echipa.
Asirom a fost si ramane un formator al multor generatii de profesionisti in asigurari, o companie care a fost tot timpul aproape si a contribuit la cresterea nivelului de educatie financiara.
Impreuna cu Junior Achievement, Asirom a lansat proiectul educational Sensul Banilor care va sustine in anul scolar 2021-2022, 3.000 de elevi din institutii de invatamant din diferite localitati din tara sa isi dezvolte cunostintele si abilitatile specifice educatiei financiare, necesare pentru viitor, pentru a-i responsabiliza si a-i pregati sa devina independenti si capabili sa ia deciziile corecte, in situatii reale. Parteneriatul face parte din programul de Responsabilitate Sociala Corporatista #asirompentrueducatie.
descopera proiectulProiectul TOTI FACEM FAPTE BUNE este un program de voluntariat prin care angajatii Asirom se pot implica in actiuni locale sau nationale, cu un impact pozitiv pentru comunitate, dezvoltat in cadrul pilonului de Responsabilitate Sociala Corporatista #asirompentrufaptebune.
Toti colegii nostri pot aplica la programul Toti facem fapte bune cu actiuni de voluntariat care ii pasioneaza si pot primi finantarea pentru sustinerea propriului proiect de voluntariat. Fiind unul dintre cele mai indragite proiecte de responsabilitatea sociala corporatista, a beneficiat de o implicare activa, mai bine de 10 proiecte fiind derulate in 2021 pentru ajutorarea copiilor din categorii defavorizate, a batranilor si a mediului.
Parteneriat dezvoltat din 2019
Inca din 2019, Asirom a fost partener al initiativei lansate de Asociatia Principelui Nicolae, reimpadurirea zonelor din Romania afectate de defrisarile masive.
Proiectul „Codrii de Maine” si-a propus sa reimpadureasca zonele cele mai afectate de inundatii din Romania. Scopul proiectului este ca pana in anul 2023 sa se planteze cu ajutorul voluntarilor peste 1.000.000 de arbori, diminunad astfel efectele defrisarilor necontrolate.
Prima impadurire a avut loc in judetul Giurgiu, in anul 2019, iar editia cu numarul doi a proiectului s-a tinut in octombrie 2021, in satul Corbi, judetul Arges.
Peste 70 de voluntari Asirom au luat parte in fiecare an la eveniment, alaturi de familiile lor, raspunzand iniativei de responsabilitate sociala #asirompentrufaptebune
Asirom VIG sustine Familia Romania, prima platfora digitala in care oamenii se inregistreaza si devin donatori fara sa doneze. Oricine ineplineste conditiile medicale poate deveni donator virtual si poate dona efectiv doar la nevoie.
Pasii sunt simpli: intri pe www.familiaromania.ro si te inregistrezi completand, printre altele, grupa de sange si RH-ul. Pe baza acestor informatii, platforma va pune in legatura doi utilizatori compatibili. Persoanele conectate se vor putea cunoaste prin intermediul chat-ului si doar in cazul in care unul dintre ei are nevoie de sange, celalalt poate dona pentru el, la cel mai apropiat centru de transfuzie din tara, mentionandu-i numele si unitatea sanitara la care este internat. Iar daca unul dintre cei doi nu poate dona in acel moment, o intreaga comunitate este gata sa vina in ajutor.
Proiectul a fost lansat de Ziua Mondiala a Donatorului de Sange, pe 14 iunie 2020, ziua in care se multumeste tuturor donatorilor pentru gestul lor voluntar de a salva vieti.
Implicarea Asirom vine in contextul digitalizarii continue a companiei din ultimii ani si a dorintei de a folosi tehnologia si in sustinerea comunitatii. Mai mult decat oricand, contextul social al pandemiei ne-a determinat sa ne folosim toate resursele in folosul comunitatii in care traim.
Astfel, Asirom si-a folosit know-how-ul in dezvoltarea acestei platforme de responsabilitate sociala care isi propune sa creeze o legatura stransa intre utilizatorii ei, punand bazele unei comunitati precum o mare familie, gata sa fie oricand acolo pentru membrii ei.
Mai multe detalii sunt disponibile pe www.familiaromania.ro si pe pagina de Instagram a proiectului. Urmariti video-ul manifesto al campaniei.
Se spune ca s-a pierdut adevarata semnificatie a Craciunului. De la o sarbatoare a generozitatii si
a linistii la “goana dupa cadouri”. Insa anul acesta, e primul Craciun pe care o sa il traim altfel.
Primul Craciun in pandemie. Deci daca anul acesta am numara mai putine cadouri si mai multe
gesturi frumoase?
De Craciun, incurajam romanii sa faca o fapta buna si sa devina donatori virtuali de sange in Familia Romania.
Am amplasat Bradul Faptelor Bune in curtea unei case de tip familial din Ploiesti. Bradul este decorat cu o instalatie speciala, iar la fiecare inscriere noua in platforma Familia Romania, o noua fapta buna se aprinde in brad. Asta inseamna mai multe cadouri pentru copii de la centru.
Bradul cu Fapte Bune este un proiect #asirompentrufaptebune care s-a bucurat de participarea a aproximativ 350 de personae inscrise pe platforma de donator de sange si peste 100 de angajati Asirom care au donat cadouri pentru copii si au mers la centrul de tip familial pentru a-i cunoaste.
CONCORDIA este o organizatie non-profit care are ca misiune sustinerea si (re)integrarea sociala, familiala, scolara si profesionala a copiilor, tinerilor si a familiilor aflate in dificultate si orientarea lor spre o viata independenta si autonoma.
Asirom s-a alaturat cauzei si alaturi de colegii nostrii voluntari am ajutat la renovarea a doua case de tip familial din judetul Prahova. Dincolo de satisfactia de a le oferi copiilor un loc curat si frumos unde sa isi petreaca timpul, ne-am bucurat de zambetele si compania lor in fiecare an in care am participat la acest proiect #asirompentrufaptebune.
Prin proiectele de responsabilitate sociala corporativa desfasurate in ultimii cinci ani Asirom a reusit sa aiba un impact pozitiv atat asupra societatii, cat si a mediului.