Cei trei piloni de implicare

Asirom isi propune sa fie sustinator activ al comunitatilor in care isi desfasoara activitatea si sa sprijine proiecte relevante si de impact pe termen lung, in domenii nationale de interes: cultura, educatie si social.

Cultura
#asirompentrucultura

Asirom sustine accesul la cultura si promovarea patrimoniului national, fiind un promotor al valorilor culturale, asumandu-si prin proiectele dezvoltate un angajament solid pentru responsabilitate si dezvoltare durabila a comunitatii in care actioneaza.

Educatie
#asirompentrueducatie

Asirom isi propune sa se implice activ in programe de educatie financiara in institutiile scolare, sa sprijine performanta si sa contribuie la dezvoltarea si modernizarea de resurse educationale in zonele defavorizate. Impreuna, asiguram viitorul prin educatie!

Fapte bune
#asirompentrufaptebune

Asirom a dezvoltat un program de voluntariat dedicat angajatilor sai, prin intermediul carora ne implicam in actiuni locale si nationale, cu un impact pozitiv pentru comunitate.

CULTURA

ASIROM SI COMISIA NATIONALA A ROMANIEI PENTRU UNESCO

Asirom si Comisia Nationala a Romaniei pentru UNESCO au dezvoltat un parteneriat strategic in cadrul caruia cele doua institutii deruleaza actiuni comune in acord cu misiunea si sectoarele operationale CNR, si actiuni de promovare, informare si conservare a valorilor culturale si naturale romanesti.
Parteneriatul a fost incheiat cu ocazia aniversarii a 30 de ani de activitate Asirom in Romania si demonstreaza un angajament solid pentru responsabilitate si dezvoltare durabila a comunitatii in care actioneaza.
Harta interactiva a obiectivelor UNESCO din Romania reprezinta primul proiect din cadrul pilonului strategic de Responsabilitate Sociala Corporatista #asirompentrucultura. Aceasta harta prezinta toate obiectivele materiale si imateriale UNESCO din tara noastra, istoria lor, fotografii si materiale video, precum si informatii de interes despre structurile si parteneriatele pe care UNESCO le are pe teritoriul Romaniei.

descopera proiectul
EDUCATIE

PROGRAMUL DE BURSE L-EARN ASIROM, in parteneriat cu ASE

Asirom sustine excelenta in eductie printr-un program de burse dezvoltat in parteneriat cu Academia de Studii Economice din Bucuresti Astfel, in cadrul pilonului de Responsabilitate Sociala Corporatista #asirompentrueducatie, a fost dezvoltat programul de burse L-earn Asirom, dedicat studentilor din cadrul facultatilor de profil.
Impreuna cu Academia de Studii Economice din Bucuresti si Facultatea de Finante, Asigurari, Banci si Burse de Valori, Asirom a pus bazele unui program complex de sustinere financiara pentru excelenta in educatie, precum si a unui program de internship in cadrul companiei.
Studentii din cadrul Facultatii de Finante, Asigurari, Banci si Burse de Valori cu cele mai bune rezultate in anul universitar 2021 – 2022, vor fi recompensati cu 3 burse in valoare de 5.000 lei fiecare, pentru a-i sustine in parcursul lor educational si a le rasplati eforturile.
De asemenea, studentilor li se ofera si posibilitatea de a efectua un stagiu de practica in cadrul companiei, pentru a putea intelege si experimenta ce inseamna sa lucrezi in domeniul asigurarilor. Programul de internship este gandit ca o experienta 360 a ceea ce inseamna acest domeniu, studentii fiind implicati in tot mecanismul unei companii de asigurari, de la practica in departamente precum subscriere, vanzari si marketing, pana la sedintele decizionale si intalnirile de echipa.
Asirom a fost si ramane un formator al multor generatii de profesionisti in asigurari, o companie care a fost tot timpul aproape si a contribuit la cresterea nivelului de educatie financiara.

EDUCATIE

ASIROM PENTRU EDUCATIE – PARTENERIAT CU JUNIOR ACHIVEMENT

Impreuna cu Junior Achievement, Asirom a lansat proiectul educational Sensul Banilor care va sustine in anul scolar 2021-2022, 3.000 de elevi din institutii de invatamant din diferite localitati din tara sa isi dezvolte cunostintele si abilitatile specifice educatiei financiare, necesare pentru viitor, pentru a-i responsabiliza si a-i pregati sa devina independenti si capabili sa ia deciziile corecte, in situatii reale. Parteneriatul face parte din programul de Responsabilitate Sociala Corporatista #asirompentrueducatie.

descopera proiectul
FAPTE BUNE

TOTI FACEM FAPTE BUNE

Proiectul TOTI FACEM FAPTE BUNE este un program de voluntariat prin care angajatii Asirom se pot implica in actiuni locale sau nationale, cu un impact pozitiv pentru comunitate, dezvoltat in cadrul pilonului de Responsabilitate Sociala Corporatista #asirompentrufaptebune.
Toti colegii nostri pot aplica la programul Toti facem fapte bune cu actiuni de voluntariat care ii pasioneaza si pot primi finantarea pentru sustinerea propriului proiect de voluntariat. Fiind unul dintre cele mai indragite proiecte de responsabilitatea sociala corporatista, a beneficiat de o implicare activa, mai bine de 10 proiecte fiind derulate in 2021 pentru ajutorarea copiilor din categorii defavorizate, a batranilor si a mediului.

FAPTE BUNE

ASIROM SI CODRII DE MAINE

Parteneriat dezvoltat din 2019
Inca din 2019, Asirom a fost partener al initiativei lansate de Asociatia Principelui Nicolae, reimpadurirea zonelor din Romania afectate de defrisarile masive.
Proiectul „Codrii de Maine” si-a propus sa reimpadureasca zonele cele mai afectate de inundatii din Romania. Scopul proiectului este ca pana in anul 2023 sa se planteze cu ajutorul voluntarilor peste 1.000.000 de arbori, diminunad astfel efectele defrisarilor necontrolate.
Prima impadurire a avut loc in judetul Giurgiu, in anul 2019, iar editia cu numarul doi a proiectului s-a tinut in octombrie 2021, in satul Corbi, judetul Arges.
Peste 70 de voluntari Asirom au luat parte in fiecare an la eveniment, alaturi de familiile lor, raspunzand iniativei de responsabilitate sociala #asirompentrufaptebune

descopera proiectul
FAPTE BUNE

FAMILIA ROMANIA

Asirom VIG sustine Familia Romania, prima platfora digitala in care oamenii se inregistreaza si devin donatori fara sa doneze. Oricine ineplineste conditiile medicale poate deveni donator virtual si poate dona efectiv doar la nevoie.
Pasii sunt simpli: intri pe www.familiaromania.ro si te inregistrezi completand, printre altele, grupa de sange si RH-ul. Pe baza acestor informatii, platforma va pune in legatura doi utilizatori compatibili. Persoanele conectate se vor putea cunoaste prin intermediul chat-ului si doar in cazul in care unul dintre ei are nevoie de sange, celalalt poate dona pentru el, la cel mai apropiat centru de transfuzie din tara, mentionandu-i numele si unitatea sanitara la care este internat. Iar daca unul dintre cei doi nu poate dona in acel moment, o intreaga comunitate este gata sa vina in ajutor.
Proiectul a fost lansat de Ziua Mondiala a Donatorului de Sange, pe 14 iunie 2020, ziua in care se multumeste tuturor donatorilor pentru gestul lor voluntar de a salva vieti.
Implicarea Asirom vine in contextul digitalizarii continue a companiei din ultimii ani si a dorintei de a folosi tehnologia si in sustinerea comunitatii. Mai mult decat oricand, contextul social al pandemiei ne-a determinat sa ne folosim toate resursele in folosul comunitatii in care traim.
Astfel, Asirom si-a folosit know-how-ul in dezvoltarea acestei platforme de responsabilitate sociala care isi propune sa creeze o legatura stransa intre utilizatorii ei, punand bazele unei comunitati precum o mare familie, gata sa fie oricand acolo pentru membrii ei.
Mai multe detalii sunt disponibile pe www.familiaromania.ro si pe pagina de Instagram a proiectului. Urmariti video-ul manifesto al campaniei.

descopera proiectul
FAPTE BUNE

BRADUL CU FAPTE BUNE

Se spune ca s-a pierdut adevarata semnificatie a Craciunului. De la o sarbatoare a generozitatii si a linistii la “goana dupa cadouri”. Insa anul acesta, e primul Craciun pe care o sa il traim altfel.
Primul Craciun in pandemie. Deci daca anul acesta am numara mai putine cadouri si mai multe gesturi frumoase?
De Craciun, incurajam romanii sa faca o fapta buna si sa devina donatori virtuali de sange in Familia Romania.
Am amplasat Bradul Faptelor Bune in curtea unei case de tip familial din Ploiesti. Bradul este decorat cu o instalatie speciala, iar la fiecare inscriere noua in platforma Familia Romania, o noua fapta buna se aprinde in brad. Asta inseamna mai multe cadouri pentru copii de la centru. Bradul cu Fapte Bune este un proiect #asirompentrufaptebune care s-a bucurat de participarea a aproximativ 350 de personae inscrise pe platforma de donator de sange si peste 100 de angajati Asirom care au donat cadouri pentru copii si au mers la centrul de tip familial pentru a-i cunoaste.

descopera proiectul
FAPTE BUNE

PROIECTE SOCIALE ASIROM – CONCORDIA

CONCORDIA este o organizatie non-profit care are ca misiune sustinerea si (re)integrarea sociala, familiala, scolara si profesionala a copiilor, tinerilor si a familiilor aflate in dificultate si orientarea lor spre o viata independenta si autonoma.
Asirom s-a alaturat cauzei si alaturi de colegii nostrii voluntari am ajutat la renovarea a doua case de tip familial din judetul Prahova. Dincolo de satisfactia de a le oferi copiilor un loc curat si frumos unde sa isi petreaca timpul, ne-am bucurat de zambetele si compania lor in fiecare an in care am participat la acest proiect #asirompentrufaptebune.

descopera proiectul

Impactul proiectelor

Prin proiectele de responsabilitate sociala corporativa desfasurate in ultimii cinci ani Asirom a reusit sa aiba un impact pozivit atat asupra societatii, cat si a mediului.