Crestem impreuna.

Aegon devine Asirom.

Suntem incantati sa anuntam ca Asirom Vienna Insurance Group si Aegon Asigurari vor merge impreuna sub un singur brand - Asirom. Simplu. Sigur.
Principala noastra misiune este sa crestem impreuna, alaturand fortele si experienta celor doua companii pentru a crea o entitate puternica si competitiva pe piata asigurarilor din Romania.

Noua formula ne va permite sa dezvoltam o gama mai larga de solutii personalizate si inovatoare pentru toti clientii nostri.
Cu aceasta preluare de business, vom fi prezenti pe toate canalele de distributie, asigurandu-ne ca suntem accesibili pentru toti clientii nostri, indiferent de preferintele lor. Veti gasi produse si servicii Asirom de incredere atat in agentiile noastre, cat si online, in banci si la brokeri, pentru a va oferi flexibilitate si comoditate in gestionarea asigurarilor dvs.

Suntem dedicati calitatii, inovatiei si serviciilor personalizate, iar aceasta alianta ne va permite sa fim si mai buni in indeplinirea acestor angajamente.

Asirom este partenerul tau pentru toate nevoile de asigurare, simplu si sigur.

Imagine
Istoria Asirom VIG
1923 - 1990
Perioada de pionierat

Povestea noastra incepe in 1923. Pe atunci, o companie nou infiintata, Asigurarea Romaneasca, se afla in plina ascensiune datorita unei promisiuni inovatoare pentru acea vreme: asigurari de viata fara examinare medicala.

Contextul economic favorabil si produsele competitive, similare celor vandute la nivel international, vor propulsa „Asigurarea Romaneasca” in topul companiilor de asigurari.

In 1952, industria de asigurari primeste o lovitura grea, odata cu infiintarea Administratia Asigurarilor de Stat (ADAS). Intreaga piata de companii de asigurari este restransa sub o unica institutie cu capital exclusiv romanesc.

1990 - 1991
Inceputurile Asirom

Decembrie 1990 marcheaza inceputul istoriei moderne a companiei, odata cu incheierea monopolului asigurarilor de stat. Astfel, iau nastere primele trei societati pe actiuni in sectorul asigurarilor, intre care si Asigurarea Romaneasca SA (ASIROM).

In 1991 se infiinteaza Asigurarea Romaneasca Asirom SA.

Cu ajutorul echipei cu o experienta vasta in domeniu, am pus bazele pietei libere de asigurari din Romania. Produsele create in acea perioada au reprezentat un etalon in domeniu.
In scurt timp, Asirom a devenit cea mai importanta companie de asigurari a vremii, bucurandu-se de increderea a zeci de mii de romani.

2007
O noua era

Asirom intra in marea familie a Vienna Insurance Group, o companie cu peste 200 de ani de experienta in domeniul financiar si lider pe piata asigurarilor, atat in Austria, cat si in Europa Centrala si de Est.

Astfel, am facut un pas important in dezvoltarea companiei, combinand expertiza, stabilitatea si increderea de care Asirom se bucura pe plan local, cu inovatia adusa de o echipa internationala.

In prezent, Vienna Insurance Group gestioneaza 50 de companii de asigurari din 30 de tari si are peste 25.000 de angajati. Grupul are cel mai bun rating in indicele ATX pe piata bursiera austriaca fiind totodata listat si la Bursa de Valori din Praga.

2019
Simplu. Sigur

Pentru Asirom, anul 2019 aduce un amplu proces de redefinire, repozitionare si rebranding. Experienta ne-a ajutat sa intelegem cat de important este sa tinem pasul cu timpurile, cu pasiunile si visurile fiecarui roman.

Cu o noua strategie si viziune de business, noul Asirom este contemporan, simplu si sigur, pregatit pentru a raspunde noilor provocari ale erei digitale, ramanand in acelasi timp un partener de incredere pentru clientii sai.

Am pus astfel accent pe digitalizare, am imbunatatit resursele pe care clientii le au la dispozitie onlline pentru consultanta, achizitionarea si gestionarea produselor de asigurari, am modernizat reteaua de agentii fizice si am adus inovatii in piata de asigurari din Romania, precum folosirea inteligentei artificiale.

Cu incredere in visurile romanilor, am privit impreuna spre viitor.

2024
Asirom preia Aegon Asigurari Romania

Aceasta preluare strategica reprezinta un pas semnificativ in extinderea portofoliului si consolidarea pozitiei de lider a Asirom Vienna Insurance Group pe piata asigurarilor din Romania. Prin integrarea portofoliului Aegon Romania, Asirom devine un partener de incredere pentru un numar si mai mare de clienti, oferind o gama diversificata de produse si servicii de asigurare adaptate nevoilor mereu in schimbare ale consumatorilor.

Beneficiile de a fi client Asirom
Protectie

Protectie financiara pentru toate nevoile tale: Asirom ofera produse de asigurare generale si de viata, acoperind toate nevoile de asigurare, de la auto si locuinta, pana la asigurari de sanatate si economisire pentru viitorul copilului tau.

Flexibilitate

Flexibilitate in personalizarea politelor: La Asirom ai posibilitatea de a-ti personaliza politele de asigurare in functie de nevoile individuale, astfel poti alege nivelul de acoperire si optiunile care corespund cel mai bine situatiei tale financiare.

Calitate

Servicii de calitate: Suntem mereu in cautarea celor mai bune si eficiente solutii pentru a oferi intotdeauna servicii de calitate: raspuns rapid la intrebari si solicitari, consultanta in caz de dauna, servicii de asistenta si multe altele.

Asistenta

Asistenta in caz de daune: In cazul producerii unui eveniment asigurat, Asirom este la dispozitia ta. Ne poti contacta atat offline, prin call center, cat si online, pe asirom.ro, iar consultantii nostri iti vor oferi suport pentru a fi despagubit cat mai rapid si eficient.

Retea extinsa de furnizori

Acces la o retea extinsa de furnizori: Asirom are o vasta retea de furnizori de servicii medicale si service-uri auto partnere, accesibile in toata tara.

Incredere

Incredere: Asirom este o companie cu traditie in domeniul asigurarilor, cu peste 30 de ani de experienta in securitate financiara si servicii de asigurare.

FAQ - Intrebari frecvente

In urma achizitionarii de catre Vienna Insurance Group (VIG) a companiilor Aegon din Europa Centrala si de Est, portofoliul de asigurari al Sucursalei Aegon in Romania a fost transferat in data de 31 martie 2024 catre Asirom Vienna Insurance Group. Transferul de portofoliu a fost realizat cu respectarea tuturor prevederilor legale aplicabile si asteapta in perioada urmatoare aprobarea finala din partea Autoritatii de Supraveghere Financiara din Romania, urmand ca apoi toti clientii Aegon sa fie instiintati prin intermediul unei comunicari scrise ca Asirom VIG este noul lor asigurator. Daca esti client Aegon, trebuie sa stii ca termenii contractuali ai asigurarii tale raman exact la fel, beneficiile sunt aceleasi, ce se modifica este compania care administreaza asigurarea ta Aegon si care va fi Asirom VIG.

Termenii contractuali ai asigurarii tale raman exact la fel, beneficiile tale nu se schimba, se modifica compania care gestioneaza asigurarea ta si care va deveni Asirom Vienna Insurance Group (VIG).

Daca ai o asigurare Aegon, numarul de telefon la care ne poti contacta ramane acelasi: 0264.224.224, de luni pana vineri, intre orele 9.00 si 17.00. Platformele, website-urile si adresele de e-mail Aegon au fost redenumite, astfel incat sa reflecte imaginea si numele brandului Asirom.

• Adresa de e-mail la care ne gasesti de acum inainte este viata@asirom.ro, iar pentru despagubiri te rugam sa ne scrii la despagubiri-viata@asirom.ro.

• 24Aegon.ro a devenit 24Asirom.ro si este platforma online unde gasesti toate informatiile despre asigurarea ta. Daca aveai deja cont pe 24Aegon.ro, te poti loga cu aceleasi user si parola pe 24Asirom.ro.

• Ne gasesti pe website-ul www.asirom.ro.

Aegon ca entitate juridica nu va mai exista in Romania, dupa finalizarea transferului portofoliului de asigurari al Aegon Romania catre compania Asirom Vienna Insurance Group.

Aegon Romania a fost achizitionata de catre Vienna Insurance Group (VIG), companie cu peste 200 de ani de experienta in domeniul financiar si lider pe piata asigurarilor, atat in Austria, cat si in Europa Centrala si de Est. Ca urmare a acestei achizitii, portofoliul de asigurari al Aegon Romania a fost transferat catre compania Asirom Vienna Insurance Group. Aceasta preluare strategica reprezinta un pas semnificativ in extinderea portofoliului si consolidarea pozitiei de lider a Asirom Vienna Insurance Group pe piata asigurarilor din Romania. Prin integrarea portofoliului Aegon Romania, Asirom devine un partener de incredere pentru un numar si mai mare de clienti, oferind o gama diversificata de produse si servicii de asigurare adaptate nevoilor mereu in schimbare ale consumatorilor.

Transferul portofoliului de la Aegon catre Asirom VIG este un proces foarte clar reglementat, derulat sub supravegherea autoritatilor statului roman, in conformitate cu legislatia in vigoare: Legea 237/2015 si Norma ASF nr 25/2022.

Bine ai venit in familia Asirom!

Simplu. Sigur.

Descopera Asirom

Imagine

Ne gasesti simplu si usor

call center:0264 224 224
Contacteaza-ne

Urmareste-ne pe retelele de socializare simplu si usor: