Asirom VIG a îmbunătățit fluxul de validare a inspecțiilor de risc aferente polițelor de asigurare CASCO, prin implementarea unor noi tehnologii care folosesc inteligența artificială pentru a identifica și evalua daunele existente la momentul intrării în asigurare.

În prezent, clienții Asirom își pot efectua singuri inspecția de risc pentru polițele CASCO, cu ajutorul aplicației de pe website-ul asirom.ro, în mai puțin de 5 minute, folosind doar telefonul mobil. Concret, pe baza numărului de ofertă sau poliță, intri în aplicație, fotografiezi mașina conform instrucțiunilor și, cu un singur click, informațiile sunt transmise către Asirom.

Fotografiile folosite pentru generarea raportului de inspecție sunt mai întâi analizate prin Solera Visual Intelligence, un instrument bazat pe inteligență artificială, care va precompleta raportul inspecției de risc cu avariile existente. Cu ajutorul tehnologiei AI, pot fi depistate toate avariile autovehiculului la momentul întocmirii raportului de inspecție de risc, oferind o acuratețe mai bună în procesul de asigurare.