Exista numeroase informatii incomplete sau chiar inventate despre ceea ce inseamna asigurarile, fie ca vorbim despre cele de viata sau de cele pentru masini. Problema este ca de multe ori oamenii tind sa dea mai multa importanta acestor mituri decat este cazul, fara sa se informeze din surse sigure despre ce presupune o asigurare de viata, asigurare pentru locuinta sau o asigurare auto CASCO.
Vei afla din acest articol cateva dintre aceste mituri despre asigurari, precum si care este realitatea din spatele lor. De asemenea, vei putea citi si despre cum sa te informezi pentru a alege asigurarea cea mai potrivita pentru tine.
Exista multe conceptii gresite si informatii false cu privire la asigurarea de viata si probabil cele mai multe mituri sunt in jurul acesteia. Se crede ca alegerea unei asigurari de viata este una emotionala, bazata pe frica de moarte. Din contra, aceasta este o decizie utila, de gestionare a riscurilor, care protejeaza o persoana impotriva a numeroase riscuri. De exemplu, o asigurare de viata de tip Sana Family acopera principalele riscuri: deces din orice cauza, spitalizare si interventii chirurgicale din orice cauza, invaliditate permanenta din orice cauza, fracturi ori arsuri din accident, precum si boli grave.
De asemenea, exista un mit conform caruia nu ai nevoie sa te gandesti la asigurare daca esti tanar si sanatos si ca, optand pentru un astfel de produs, nu faci decat sa atragi lucrurile rele in viata ta. De fapt, este cel mai bun moment sa faci o astfel de alegere. De exemplu, o asigurare facultativa a locuintei acopera riscurile pe care le poti avea atunci cand ai o locuinta. Si ce este mai important decat sa stii ca poti avea grija de familia ta si de stilul vostru de viata?
O alta informatie gresita care circula pe piata este faptul ca asigurarile sunt scumpe. In realitate, exista numeroase produse in diverse categorii de preturi potrivite pentru toate bugetele. Acest lucru presupune, insa, sa stii ce ai nevoie si sa cauti produsele de care ai nevoie in functie de banii pe care ii poti da.
Este destul de dificil sa nu te lasi influentat de miturile despre asigurari, mai ales daca ai tot auzit povesti de tipul stiu pe cineva caruia i s-a intamplat ceva. Trebuie sa fii constient de faptul ca poti avea incredere doar in informatiile pe care le cauti in surse oficiale, fara sa dai atentie zvonurilor.
Este nevoie sa intelegi si faptul ca oamenii resping, in general, lucrurile despre care nu au prea multe informatii. Pentru mult timp, in Romania, asigurarile (si cu precadere cele facultative) erau considerate inaccesibile. Tocmai de aceea, chiar si acum se mentine uneori aceasta rezistenta pentru a alege un produs care sa-ti aduca mai multa siguranta in viata ta. Din pacate, au fost multe situatii in care un astfel de produs ar fi simplificat viata oamenilor in vremuri grele (accidente, boli, dezastre naturale etc.).
Iata cateva lucruri pe care le poti face atunci cand vrei sa inchei o asigurare:
Parca mai mult ca niciodata, traim intr-o lume plina de incertitudini. Chiar daca sunt numeroase aspecte pe care oamenii nu le pot controla in jurul lor, sunt lucruri care se pot face pentru a preveni sau macar usura anumite situatii. Alegerea si utilizarea unor produse de asigurari pot sa iti ofere un instrument bun pentru a crea certitudine in viata ta de zi cu zi.
Surse foto: Pixabay.com, Pexels.com