Beneficii CASCO cover

Piata asigurarilor s-a dezvoltat in ultimii ani datorita aparitiei unor factori de risc din ce in ce mai diversi. De la calamitati naturale care pana acum nu se manifestau in Romania si care afecteaza atat locuinte, cat si autoturisme, pana la boli cu care se confrunta persoane de toate varstele, asigurarile obligatorii nu mai pot acoperi o gama atat de variata de situatii cu incidenta mare.

Cand vine vorba despre autoturisme, unul dintre cele mai folosite produse este polita CASCO, care vine in completarea asigurarii de raspundere auto civila (RCA), prin acoperirea unor riscuri suplimentare, precum furtul unui autovehicul. Acesta este doar un exemplu de avantaj oferit de asigurarea CASCO.

Daca te intereseaza incheierea unei astfel de polite, in acest articol poti afla mai multe despre beneficiile CASCO.

1. Avantaje CASCO – cand este recomandata o polita facultativa

Avantaje CASCO

Pentru a intelege ce beneficii aduce o polita CASCO, trebuie mentionat mai intai ca aceasta asigurare nu inlocuieste RCA-ul, ceea ce ii poate face pe multi posesori auto sa nu inteleaga pe deplin utilitatea sa in conditiile in care deja se conformeaza legii. In contextul in care calamitatile naturale sunt din ce in ce mai frecvente, ba mai mult, ele se intind pe parcursul intregului an calendaristic, acest tip de produs devine relevant.

Atunci cand te gandesti sa iti protejezi masina cat mai bine impotriva unor fenomene care nu pot fi controlate, apare si primul dintre marile avantaje ale CASCO: indiferent daca ploua cu grindina sau o bucata de gheata desprinsa de pe un acoperis provoaca daune destul de costisitoare autoturismului tau, aceasta asigurare le va acoperi printr-o constatare simpla, nemaipomenind de faptul ca reparatia nu va fi nici ea intarziata.

Comparativ cu RCA-ul, care asigura daunele provocate de tine unei terte parti, in urma unui eveniment rutier, exista si alte beneficii ale CASCO, printre care:

  • asistenta rutiera pentru masina ta in urma unui accident, chiar daca a fost provocat de tine;
  • masina ta poate fi reparata in baza politei tale CASCO, in timp ce cea a partii vatamate in baza RCA-ului;
  • ai la dispozitie o retea extinsa de service-uri pentru care poti opta la repararea masinii.

Beneficiile CASCO, insa, nu se limiteaza la ceea ce poti face in cazul unui accident, polita putand sa acopere si alte daune, precum:

  • furtul autoturismului;
  • daunele asupra suprafetelor vitrate (parbriz, luneta, geamuri laterale);
  • daunele provocate de intemperii, dar si de incendii;
  • accidentele in care conducatorul si persoanele transportate sufera rani sau decedeaza.

Un alt aspect deloc de neglijat cand vine vorba despre beneficiile unei asigurari CASCO este ca va acoperi chiar si persoanele juridice, astfel, nu doar persoanele fizice pot opta pentru o polita facultativa.

2. Beneficiile asigurarii CASCO pentru persoanele fizice si juridice

BeneficiiCASCO

Precum alte tipuri de asigurari, cum sunt cele ale locuintei, dintre acestea PAD fiind cea mai cunoscuta, dar si cele de sanatate, CASCO are destul de multe avantaje atat pentru persoanele fizice, cat si pentru cele juridice care isi pot asigura si marfa.

Atunci cand te interesezi in vederea incheierii unei polite facultative, este bine sa stii ca poti opta pentru diverse clauze, putand astfel sa iti personalizezi asigurarea. Poti alege:

  • o polita care sa includa un autoturism la schimb in cazul in care masina ta nu poate fi folosita pentru o perioada;
  • o asigurare cu o clauza de circulatie in afara drumurilor publice sau de circulatie pe drumuri inundate, pentru care poti opta atat ca persoana fizica, dar si pentru firma;
  • o polita cu o clauza care sa acopere pierderea sau furtul cheilor auto.

Asigurarea CASCO are destul de multe avantaje, printre care si flexibilitatea de a alege gradul de acoperire pe care il doresti prin clauzele mentionate deasupra. De aceea, este recomandata atat persoanelor fizice, dar si celor juridice care au mai multe autovehicule in circulatie, precum si drumuri mai lungi de facut, asadar, un timp petrecut in trafic substantial mai mare.

Pentru a evidentia si mai mult alte beneficii ale CASCO, mai ales ca este o polita facultativa, anumite servicii sunt gratuite, printre acestea numarandu-se asistenta rutiera de urgenta si chiar cheltuielile pentru limitarea pagubelor.

Daca esti persoana fizica, poti opta si pentru plata in rate in cazul unei polite CASCO, beneficiind, astfel, de flexibilitate, in timp ce te bucuri stiind ca vei avea suport in cazul in care are loc un accident sau incident cauzat de diversi factori.

Multe persoane se intreaba daca este bine sau chiar trebuie sa incheie o polita facultativa de asigurare a masinii in conditiile in care deja exista una obligatorie, insa, vremurile de acum lasa mult mai mult loc neprevazutului. Pe langa fenomenele naturale violente, valorile traficului au crescut, facandu-i pe multi soferi mai irascibili, mai grabiti si chiar neatenti. Atunci cand vrei sa te asiguri ca esti cu adevarat in siguranta cand pornesti la drum, chiar si pe distante scurte, o asigurare CASCO iti poate fi un aliat de nadejde.

Sursa foto: Pixabay.com