Mituri despre asigurari cum sa iei cele mai bune decizii pentru tine si familia ta

Exista numeroase informatii incomplete sau chiar inventate despre ceea ce inseamna asigurarile, fie ca vorbim despre cele de viata sau de cele pentru masini. Problema este ca de multe ori oamenii tind sa dea mai multa importanta acestor mituri decat este cazul, fara sa se informeze din surse sigure despre ce presupune o asigurare de viata, asigurare pentru locuinta sau o asigurare auto CASCO.

Vei afla din acest articol cateva dintre aceste mituri despre asigurari, precum si care este realitatea din spatele lor. De asemenea, vei putea citi si despre cum sa te informezi pentru a alege asigurarea cea mai potrivita pentru tine.

1. Cele mai comune mituri despre asigurari

Cele mai comune mituri despre asigurari

Exista multe conceptii gresite si informatii false cu privire la asigurarea de viata si probabil cele mai multe mituri sunt in jurul acesteia. Se crede ca alegerea unei asigurari de viata este una emotionala, bazata pe frica de moarte. Din contra, aceasta este o decizie utila, de gestionare a riscurilor, care protejeaza o persoana impotriva a numeroase riscuri. De exemplu, o asigurare de viata de tip Sana Family acopera principalele riscuri: deces din orice cauza, spitalizare si interventii chirurgicale din orice cauza, invaliditate permanenta din orice cauza, fracturi ori arsuri din accident, precum si boli grave.

De asemenea, exista un mit conform caruia nu ai nevoie sa te gandesti la asigurare daca esti tanar si sanatos si ca, optand pentru un astfel de produs, nu faci decat sa atragi lucrurile rele in viata ta. De fapt, este cel mai bun moment sa faci o astfel de alegere. De exemplu, o asigurare facultativa a locuintei acopera riscurile pe care le poti avea atunci cand ai o locuinta. Si ce este mai important decat sa stii ca poti avea grija de familia ta si de stilul vostru de viata?

O alta informatie gresita care circula pe piata este faptul ca asigurarile sunt scumpe. In realitate, exista numeroase produse in diverse categorii de preturi potrivite pentru toate bugetele. Acest lucru presupune, insa, sa stii ce ai nevoie si sa cauti produsele de care ai nevoie in functie de banii pe care ii poti da.

Cum sa nu te lasi influentat de miturile despre asigurari

2. Cum sa nu te lasi influentat de miturile despre asigurari

Este destul de dificil sa nu te lasi influentat de miturile despre asigurari, mai ales daca ai tot auzit povesti de tipul stiu pe cineva caruia i s-a intamplat ceva. Trebuie sa fii constient de faptul ca poti avea incredere doar in informatiile pe care le cauti in surse oficiale, fara sa dai atentie zvonurilor.

Este nevoie sa intelegi si faptul ca oamenii resping, in general, lucrurile despre care nu au prea multe informatii. Pentru mult timp, in Romania, asigurarile (si cu precadere cele facultative) erau considerate inaccesibile. Tocmai de aceea, chiar si acum se mentine uneori aceasta rezistenta pentru a alege un produs care sa-ti aduca mai multa siguranta in viata ta. Din pacate, au fost multe situatii in care un astfel de produs ar fi simplificat viata oamenilor in vremuri grele (accidente, boli, dezastre naturale etc.).

Iata cateva lucruri pe care le poti face atunci cand vrei sa inchei o asigurare:

  • Alege o companie serioasa, cu traditie pe piata de asigurari din Romania. In acest fel, vei avea incredere atat in produsele sale, cat si in felul in care isi desfasoara activitatea.
  • Gandeste-te de ce tip de asigurare ai nevoie.Intr-o situatie ideala, ai putea opta pentru toate tipurile de asigurare. Dar daca trebuie sa prioritizezi, hotaraste-te care iti este cea mai necesara in acest moment. Fie ca optezi pentru o asigurare de sanatate, pentru o asigurare de calatorie sau pentru una de viata, este esential sa ai o strategie pentru a incadra aceste produse in bugetul tau si pentru a acoperi riscurile din prezent.
  • Discuta cu cei dragi. Alegerea unei asigurari poate fi, pana la urma, o decizie de familie, asa ca discuta cu familia ce inseamna incheierea unei astfel de polite si felul in care ii poate influenta pe ei.

Parca mai mult ca niciodata, traim intr-o lume plina de incertitudini. Chiar daca sunt numeroase aspecte pe care oamenii nu le pot controla in jurul lor, sunt lucruri care se pot face pentru a preveni sau macar usura anumite situatii. Alegerea si utilizarea unor produse de asigurari pot sa iti ofere un instrument bun pentru a crea certitudine in viata ta de zi cu zi.

Surse foto: Pixabay.com, Pexels.com