Despre asigurare

Intr-o societate in continua dezvoltare, afacerea ta are o multime de oportunitati, dar si de provocari. Noi iti venim in ajutor cu asigurarea dedicata afacerilor mici si mijlocii SME de la Asirom ca impreuna sa avem grija de afacerea ta.
Asigurarea Afacerilor Mici si Mijlocii – SME are la baza filosofia Asirom, Simplu. Sigur. si este dezvoltata pentru a oferi o interactiune facila si un proces de consultanta rapid si intuitiv, ce permite generarea unei oferte de asigurare personalizata in functie de nevoile si bugetul clientului.
Noua asigurare SME este un produs inovator, centrat pe client si nevoile de asigurare ale acestuia, ce se poate personaliza pentru 12 domenii economice si peste 200 de activitati comerciale.

• Unitatii turistice si hoteliere
• Birouri si activitati administrative
• Activitati comerciale
• Activitati agricole
• Activitati administrare proprietati imobiliare
• Activitatii educaționale si de invatamant
• Centre de sport și fitness
• Activitati de depozitare
• Prestari de servicii la clădiri, instalații și alte bunuri fixe si/sau mobile
• Service-uri auto și benzinarii
• Gastronomie (restaurante, cafenele)
• Activitati de producție

Cui se adreseaza asigurarea

Asigurarea Afacerilor Mici si Mijlocii SME de la Asirom se adreseaza persoanelor juridice autorizate și organizate conform reglementărilor legale pentru desfasurarea activitatilor economice.

Avantajele asigurarii

01. Iti poti personaliza asigurarea

Asigurarea SME de la Asirom este un produs modular ce poate fi personalizat in functie de nevoile afacerii tale si bugetul alocat.

02. Ai protejate cladirile si bunurile

Cu asigurarea SME beneficiezi de protectie pentru urmatoarele riscuri: incendiu, explozie, caderea aparatelor de zbor, revolte si tulburări civile, vandalism,etc.; cutremur de pamant sau inundatie pana la fenomene meteo extreme; furt, apa de conducta si bunuri casabile. In asigurare ai acoperote si cheltuielile pentru: prevenire a daunelor, demolare, transport, curatire resturi, cheltuieli necesare stingerii incendiilor, cheltuieli de localizare si acces, cheltuieli de proiectare, cheltuieli de limitare a pagubei, cheltuieli de constatare a pagubei, cheltuieli pentru pagube provocate de pompieri, cheltuieli de deplasare si protective.

03. Esti protejat de pierderile provenite din intreruperea activitatii

Esti protejat de pierderile provenit din intreruperea activitatii prin pierderea de profit brut ca urmare a producerii unei daune.

04. Beneficiezi de raspundere civila

Prin clauza de raspunderea civila, toti angajatii sunt protejati. Mai mult, daca unul dintre angajati este raspunzator pentru deteriorarea accidentala a unei alte proprietati sau ranirea unei persoane, vei primi ajutor la plata cheltuielilor de reparație, a taxelor legale si a facturilor medicale oriunde in Romania.

Pachete

Pachetul de asigurare cuprinde 4 module si diferite acoperiri suplimentare, specifice fiecarui domeniu economic.
Sectiunea I: Asigurarea cladirilor si / sau a continutului cu urmatoarele acoperiri:
  • Acoperire esentiala: incendiu, explozie, caderea aparatelor de zbor, revolte si tulburări civile, vandalism,etc
  • Acoperire evenimente naturale: de la cutremur de pamant sau inundatie pana la fenomene meteo extreme
  • Acoperire furt, apa de conducta, bunuri casabile
  • Acoperire pentru costuri / cheltuieli asigurate: Cheltuieli de prevenire a daunelor, Cheltuieli pentru demolare, transport, curățire resturi, Cheltuieli necesare stingerii incendiilor, Cheltuieli de localizare si acces, Cheltuieli de proiectare, Cheltuieli de limitare a pagubei, Cheltuieli de constatare a pagubei, Cheltuieli pentru pagube provocate de pompieri, Cheltuieli de deplasare si protectie
Sectiunea II: Intreruperea activitatii prin pierderea de Profit Brut
ca urmare a producerii unei daune din sectiunea I
Sectiunea III: Raspundere civila fata de terti
raspunderea chiriasului / proprietarului, raspunderea fata de Angajati, raspunderea producatorului
Sectiunea IV: Pachetul Gold
cu urmatoarele acoperiri: bani si / sau hartii de valoare, inlocuirea cheilor si / sau a sistemelor de inchidere, refacerea documentelor si a suporturilor de date, echipamente electronice portabile, cresterea sezoniera a stocurilor, stocuri de marfa refrigerata / congelata.

Toate produsele Asirom iti ofera acces simplu si sigur la serviciile noastre prin:
  • Notificarea daunei online pe Asirom.ro
  • Plati online pe Asirom.ro sau prin Internet banking
  • Customer Care accesibil pe chat, whatsapp, email si in call center 021 9146
  • Administrarea portofoliului de asigurari din contul tau myAsirom

Intrebari frecvente

Asigurarea Afacerilor Mici si Mijlocii SME de la Asirom se adreseaza persoanelor juridice autorizate și organizate conform reglementărilor legale pentru desfasurarea activitatilor economice.

Asigurarea SME cuprinde 4 sectiuni cu urmatoarele riscuri acoperite:
- Acoperiarea "esentiala" (obligatorie): incendiu, trasnet (numai efecte directe), explozie, caderea aparatelor de zbor, fum, gaz, vapori; greve, revolte, tulburari civice, vandalism; coliziunea (in exterior) cu un vehicul; unda de soc (boom sonic)
- Acoperirea "evenimente naturale": cutremur, inundatie din caze naturale, prebusire si/sau alunecare de teren; furtuna, uragan, tornada, vijelie, grindina, ploaie torentiala; daune provocate de animale; greutatea stratului de zapada si/sau a ghetii; avalansa de zapada; infliltratie; caderea accidentala de corpuri care nu sunt parte a bunului asigurat pe cladirea sigurata
- Acoperirea "furt apa, bunuri casabile": furtul prin efractie si acte de talharie - inclusiv vandalism dupa efractie si pentru furtul print intrebuintarea cheilor originale; apa de conducta - inclusiv scurgeri din sprinklere si refularea canalelor si sau conductelor de scurgere; spargerea accidentala a geamurilor de sticla si a bunurilor din materiale casabile
- Costuri si cheltuieli asigurate: cheltuieli de prevenire a daunelor la bunurile asigurate; cheltuieli de investigatie si de constatare a pagubei; cheltuieli in vederea limitarii sau prevenirii pagubelor; cheltuieli necesare pentru stingerea incendiilor.

Asigurarea SME nu acopera:
- Cladirile si alte constructii: cladiri degradate sau ruinate care nu pot servi pentru desfasurarea unor activitati economice; a caror stare de intretinere generals este necorespunzatoare, construite inainte de 1941 precum si cele construite din materiale combustibile in procent de peste 60%; constructiile cu caracter provizoriu care au o durata de existents limitata precizatei prin autorizatia de construire (corturi, containere etc.); constructiile pentru care nu exists autorizatiile si avizele necesare functioneirii emise de organele in drept; Terenul (inclusiv solul); autovehicule si remorci inmatriculate/ inmatriculabile, dupa caz, in reg istrate/inregistrabile, ambarcatiuni nautice, mijloace de transport aerian de orice fel;
- Bunuri: bunuri care, la care, la momentul producerii riscului asigurat, nu mai puteau fi folosite potrivit cu destinatia lor din cauza uzurii sau deteriorbrii/degradarii; aflate in cladiri sau alte constructii care nu pot fi asigurate; stocuri combustibile sau inflamabile in cantitati ce depasesc 500 kg pe Locatie asigurata, ca de exemplu, dar faro sti se limiteze la: material lemnos (mobilo, parchet, cherestea, etc.), lacuri, vopsele, solventi, combustibili de orice tip, alte substante combustibile/ inflamabile; dispozitive speciale folosite pentru fabricarea unui produs unicat sau de serie mica, lipsite de utilitate in productia industrials curenta; automate cu introducere de bani (inclusiv automate pentru schimbare de bani), automate de eliberare bani (bancomate), impreuna cu continutul lor; efecte de uz personal ale angajatilor; echipamente electrice, electronice si electrocasnice, utilaje sau instalatii care nu sunt functionale la data incheierii asigurarii sau care nu sunt omologate si nu au trecut cu succes procedura de punere in functiune sau care nu au fort montate de persoane autorizate; echipamente electrice, electronice si electrocasnice care au o valoare unitara mai mica de EUR 300 (sau echivalent in moneda Contractului de asigurare la data incheierii asigurdrii); echipamente electrice, electronice si electrocasnice, respectiv masini, utilaje sau instalatii cu vechimea in exploatare mai mare de 10 ani; pierderile financiare datorate unor daune materiale ca urmare a producerii unor riscuri neasigurate; pierderile financiare datorate unor daune materiale ca urmare a producerii unor fenomene electrice si/sau avarii mecanice la echipamente, masini si utilaje; pierderi financiare datorate oricaror pagube produse stocului de marfa refrigeratd/congelatd, cu exceptia riscurilor de incendiu si explozie produse in interiorul stocurilor respective; pretentiile de despeigubiri in legatura cu activitati ale asiguratului care nu sunt autorizate sau care nu au legaturd cu activitatea principala mentionata in polita de asigurare; orice rapundere a asiguratului care excede rapunderea civila legala; orice raspundere manageriala, inclusiv a administratorilor si directorilor executivi.

Nu ai gasit raspunsul?
Contacteaza-ne!

call center:021 9146
whatsapp:0741 44 77 99

Cere oferta

Informatii utile

Ce inseamna RCA? Informatii pe care ar fi bine sa le stii despre acest tip de asigurare

Orice autovehicul care se deplaseaza pe drumurile publice trebuie sa aiba asigurare. Asigurarea auto RCA este obligatorie, iar in lipsa acesteia, folosirea autovehicului devine ilegala. Afla ...

citeşte mai mult

Asigurarile - Cum inchei o asigurare si cate tipuri de asigurari exista

Dat fiind faptul ca exista multiple moduri prin care viata de zi cu zi poate fi perturbata de diverse evenimente neplacute, achizitionarea unei asigurari in Romania este foarte importanta.

citeşte mai mult

Accidentul rutier - Cei mai importanti pasi de urmat pentru recuperarea pagubelor

Nimeni nu isi doreste sa treaca prin experienta unui accident rutier – totusi, frecventa cu care se intampla astfel de evenimente este destul de mare. Principalele cauze ale accidentelor sunt ...

citeşte mai mult

Asigurarea CASCO - ce este si de ce este necesara pentru fiecare autoturism!

Foarte multe persoane se intreaba daca asigurarea casco este obligatorie, insa raspunsul este nu. Ea este complet facultativa pentru soferi, insa reprezinta un avantaj foarte mare pentru ...

citeşte mai mult