Despre asigurare
Cu o experienta de peste 30 de ani, Asirom are o expertiza puternica in ceea ce priveste riscul și valoarea asigurarilor pentru clienții nostri.

Asigurarea facultativa de garantii ASIBOND reprezinta o solutie eficienta pentru antreprenorii care intentioneaza sa incheie sau deruleaza contracte in sectorul achizitiilor publice.

Acest tip de asigurare face parte din categoria instrumentelor de garantare eligibile, prevazute in legislatia achizitiilor publice, reprezentand o alternativa mai economica si mai rapida fata de scrisoarea de garantie bancara.

TIPURI DE ASIGURARI DE GARANTII

• GARANTII DE PARTICIPARE LA LICITATIE
Garantia de participare la licitatie se constituie de care asigurat/ofertant in scopul de a proteja Autoritatea contractanta/Beneficiarul fara de eventuale evenimente ce pot surveni ca urmare a aparitiei unuia dintre riscurile asigurate (retragerea ofertei/nesemnarea contractului/neprezentarea garantiei de buna executie) pe intreaga perioada derulata pana la semnarea contractului.

• GARANTII DE BUNA EXECUTIE
Reprezinta un angajament ferm si irevocabil asumat de catre Asigurator privind plata in favoarea Beneficiarului a unei despagubiri in limita sumei asigurate, in situatia in care Asiguratul in mod culpabil nu isi indeplineste sau isi indeplineste necorespunzator (din punct de vedere cantitativ, calitativ) obligatiile stipulate in contract.

• GARANTII DE BUNA EXECUTIE PENTRU PERIOADA DE NOTIFICARE A DEFECTELOR (denumita si garantii de mentenanta)
Reprezinta un angajament ferm si irevocabil asumat de catre Asigurator privind plata in favoarea Beneficiarului a unei despagubiri in limita sumei asigurate, in situatia in care Asiguratul in mod culpabil nu isi indeplineste sau isi indeplineste necorespunzator (din punct de vedere cantitativ, calitativ) obligatiile stipulate in contract aferente perioadei de notificare a defectelor, de remediere a oricaror defecte/vicii ascunse la lucrarea executata, aparute in perioada de garantie de post-executie.

• GARANTII DE RETURNARE A AVANSULUI
Reprezinta un angajament ferm si irevocabil asumat de catre Asigurator privind plata in favoarea Beneficiarului a unei despagubiri in limita sumei asigurate, in situatia in care Asiguratul in mod culpabil nu isi indeplineste sau isi indeplineste necorespunzator obligatiile stipulate in contract, privind justificarea prin bunuri livrate, lucrari executate si servicii prestate, a sumelor primite de la Beneficiar cu titlu de avans.
Cui se adreseaza asigurarea
Asigurarea Asibond se adreseaza tuturor operatorilor economici sau anteprenorilor care deruleaza contracte in sectorul achizitiilor publice.
Avantajele asigurarii

01. Contractare in siguranta

Ai acces mai facil la contractile de achizitii publice cand alegi sa fii asigurat, oferind in acelasi timp incredere si professionalism partenerilor tai de afaceri.

02. Proces de emitere rapid

Asigurarea Asibond se incheie simplu, sigur si rapid, avand un proces de emitere eficient.

02. Deblocarea garantiilor

Un alt avantaj al acestei asigurari o reprezinta deblocarea garantiilor mobiliare, imobiliare si/sau banesti constituite in favoarea bancilor in contul scrisorilor de garantie bancara.

04. Consultanta de specialitate

Consultantii nostri in asigurari te vor ajuta sa alegi produsul potrivit nevoilor tale, oferindu-ti cele mai avantajoase solutii financiare.

Intrebari frecvente

Asigurarea Asibond se adreseaza tuturor antreprenorilor in constructii.

Asigurarea Asibond asigura evenimentul produs ca urmare a culpei exclusive a asiguratului.
In cazul asigurarii de garantie pentru participare la licitatie:
• asiguratul isi retrage oferta in perioada de valabilitate a acestuia;
• oferta fiind stabilita castigatoare, asiguratul refuza sa semneze contractul de achizitie publica/ acordul-cadru in perioada de valabilitate a ofertei;
• oferta fiind stabilita castigatoare, asiguratul nu constituie garantia de buna executie, exceptie facand incheierea unui acord-cadru.
In cazul asigurarii de garantie pentru restituirea avansului:
• asiguratul nu isi respecta din culpa lui exclusiva obligatiile garantate, respectiv nerecuperarea de catre beneficiar a sumelor reprezentand plati in avans si nejustificate prin bunuri livrate, lucrari executate si servicii prestate de asigurat.
In cazul asigurarii de garantie pentru buna executie: asiguratul nu isi respecta obligatiile garantate din culpa lui exclusiva.

Asigurarea Asibond nu asigura: riscurile financiare, riscul de credit, riscul politic, riscurile aferente instrumentelor financiare, riscuri aferente garantiilor contractuale pentru solicitantii care sunt in procedura de insolventa sau care inregistreaza pierderi financiare si/sau care inregistreaza capitaluri proprii negative.

Nu ai gasit raspunsul?
Contacteaza-ne!

call center:021 9146
whatsapp:0741 44 77 99
Cere oferta
Informatii utile
Termenul de deschidere a dosarului de dauna RCA - Informatii utile pentru soferi

Utilizarea diverselor autovehicule este o caracteristica a vietii moderne, acestea fiind esentiale, atat pentru deplasarile in interes personal, intre diverse puncte, cat si pentru activitati economic

citeşte mai mult
Am pierdut cheia de la masina – Solutii pentru a putea folosi autoturismul din nou

Alaturi de casa, pentru multe familii, masina este unul dintre cele mai importante bunuri. Fie ca o folosesti pentru drumul catre locul de munca, fie pentru cumparaturi si vacante, autoturismul...

citeşte mai mult
Evaluare risc seismic – Clase de risc, metode de expertiza si modalitati de asigurare

Riscul seismic cuantifica eventualele degradari si avarii care pot aparea in structura unei constructii, in urma unui cutremur. Astfel, in functie de gradul de risc existent, cladirea respectiva...

citeşte mai mult
Vacanta cu masina - ce trebuie sa ai in vedere pentru a planifica o vacanta cu autoturismul personal lipsita de griji

Faptul ca traim intr-un secol al tehnologiei si al vitezei nu mai este un lucru strain nimanui. In ziua de astazi, cand grijile specifice societatii moderne pot incepe sa para in anumite momente...

citeşte mai mult