Despre asigurare

Un transportator responsabil trebuie sa duca marfa cu succes la destinatie. Cateodata insa, imprevizibilul se intampla.

Ca sa fii mereu protejat, conteaza pe asigurarea bunurilor pe timpul transportului, CARGO AS de la Asirom.

Bunurile si marfurile tale sau ale clientilor tai pot fi avariate, distruse sau chiar furate in timpul unui transport. Pentru a preveni neplacerile create de astfel de situatii, cea mai buna metoda pentru a asigura despagubirea integrala a marfurilor deteriorate sau pierdute pe durata transportului este CARGO AS de la Asirom.

Cui se adreseaza asigurarea

Asigurarea se adreseaza persoanelor juridice care efectueaza transporturi (rutier, feroviar, maritim, aerian sau combinat) de bunuri pentru care au interes asigurabil.

Avantajele asigurarii

01. Ai acoperite cele mai frecvente riscuri

Asigurarea CARGO AS de la Asirom acopera urmatoarele riscuri:
• Pierderea si avarierea bunului asigurat, cauzate de incendiu sau explozie
• Esuarea, scufundarea sau rssturnarea ambarcatiunii / rasturnarea sau deraierea mijlocului de transport terestru
• Coliziunea sau contactu mijlocului de transport cu un obiect exterior
• Descarcarea marfii într-un port de refugiu
• Pierderea si avarierea bunului asigurat, cauzate de sacrificiul in avaria comuna, aruncarea sau luarea de valuri peste bord, cutremur de pamant sau trasnet, intrarea apei in mijlocul de transport sau locul de depozitare
• Dauna totala a unui colet pierdut sau căzut peste bord

02. Iti poti personaliza asigurarea

Asigurarea CARGO AS de la Asirom este un produs flexibil, ce poate fi personalizat si adaptat nevoilor specifice pe care le are afacerea ta.

03. Beneficiezi de acoperirea unui tratat de reasigurare

Produsul CARGO AS este acoperit de un tratat de reasigurare, plasat pe pietele internationale de profil, incheiat alaturi de cei mai buni reasiguratori. Portofoliul de asigurari de bunuri al Asirom Vienna Insurance Group S.A. este protejat de un contract automat de reasigurare, plasament condus de Hannover Re, reasigurator cu un rating AA-, acordat de Standard & Poor’s.

Intrebari frecvente

Asigurarea se adreseaza persoanelor juridice care efectueaza transporturi (rutier, feroviar, maritim si aerian) de bunuri pentru care au interes asigurabil.

Asigurarea CARGO AS asigura daunele materiale produse bunurilor transportate asigurate ca urmare a producerii unui risc asigurat, acoperit prin conditia de asigurare in care a fost incheiata asigurarea: incendiu sau explozie, esuarea, scufundarea sau rasturnarea navei sau ambarcatiunii, rasturnarea sau deraierea mijlocului de transport terestru, coliziunea sau contactul navei, ambarcatiunii sau mijlocului de transport cu un obiect exterior, altul decat apa, descarcarea marfii intr-un port de refugiu, cutremur de pamant, eruptie vulcanica sau trasnet, sacrificiul in avaria comuna, aruncarea sau luarea de valuri peste bord, intrarea apei in mijlocul de transport, dauna totala a unui colet la incarcare/ descarcare, contributia la avaria comuna. Se pot asigura suplimentar urmatoarele riscuri: razboi, greve, riscuri de depozitare, furt, jaf si nelivrare.

Asigurarea CARGO AS nu poate asigura pierderea, avaria sau cheltuiala rezultand din/sau fiind provocata de: comportarea intentionat necorespunzatoare a Asiguratului; scurgerea, pierderea uzuala in greutate sau volum sau uzura normală a bunului asigurat; ambalarea si pregatirea insuficienta sau necorespunzatoare a bunului asigurat; insolvabilitatea sau neindeplinirea obligatiilor financiare de catre proprietarii, administratorii, navlositorii sau operatorii navei; avarierea sau distrugerea deliberata a bunului asigurat de catre una sau mai multe persoane; utilizarea oricarei arme sau obiect care foloseste fisiunea si/sau fuziunea atomica, nucleara sau alta reactie asemanatoare; contaminarea radioactiva; starea de nenavigabilitate a navei sau a ambarcatiunii.

Nu ai gasit raspunsul?
Contacteaza-ne!

call center:021 9146
whatsapp:0741 44 77 99

Cere oferta

Informatii utile

Ce inseamna RCA? Informatii pe care ar fi bine sa le stii despre acest tip de asigurare

Orice autovehicul care se deplaseaza pe drumurile publice trebuie sa aiba asigurare. Asigurarea auto RCA este obligatorie, iar in lipsa acesteia, folosirea autovehicului devine ilegala. Afla ...

citeşte mai mult

Asigurarile - Cum inchei o asigurare si cate tipuri de asigurari exista

Dat fiind faptul ca exista multiple moduri prin care viata de zi cu zi poate fi perturbata de diverse evenimente neplacute, achizitionarea unei asigurari in Romania este foarte importanta.

citeşte mai mult

Accidentul rutier - Cei mai importanti pasi de urmat pentru recuperarea pagubelor

Nimeni nu isi doreste sa treaca prin experienta unui accident rutier – totusi, frecventa cu care se intampla astfel de evenimente este destul de mare. Principalele cauze ale accidentelor sunt ...

citeşte mai mult

Asigurarea CASCO - ce este si de ce este necesara pentru fiecare autoturism!

Foarte multe persoane se intreaba daca asigurarea casco este obligatorie, insa raspunsul este nu. Ea este complet facultativa pentru soferi, insa reprezinta un avantaj foarte mare pentru ...

citeşte mai mult