Despre asigurare
Un transportator responsabil trebuie sa duca marfa cu succes la destinatie. Cateodata insa, imprevizibilul se intampla.

Ca sa fii mereu protejat, conteaza pe asigurarea bunurilor pe timpul transportului, CARGO AS de la Asirom.

Bunurile si marfurile tale sau ale clientilor tai pot fi avariate, distruse sau chiar furate in timpul unui transport. Pentru a preveni neplacerile create de astfel de situatii, cea mai buna metoda pentru a asigura despagubirea integrala a marfurilor deteriorate sau pierdute pe durata transportului este CARGO AS de la Asirom.
Cui se adreseaza asigurarea
Asigurarea se adreseaza persoanelor juridice care efectueaza transporturi (rutier, feroviar, maritim, aerian sau combinat) de bunuri pentru care au interes asigurabil.

Avantajele asigurarii

01. Ai acoperite cele mai frecvente riscuri

Asigurarea CARGO AS de la Asirom acopera urmatoarele riscuri:
• Pierderea si avarierea bunului asigurat, cauzate de incendiu sau explozie
• Esuarea, scufundarea sau rssturnarea ambarcatiunii / rasturnarea sau deraierea mijlocului de transport terestru
• Coliziunea sau contactu mijlocului de transport cu un obiect exterior
• Descarcarea marfii într-un port de refugiu
• Pierderea si avarierea bunului asigurat, cauzate de sacrificiul in avaria comuna, aruncarea sau luarea de valuri peste bord, cutremur de pamant sau trasnet, intrarea apei in mijlocul de transport sau locul de depozitare
• Dauna totala a unui colet pierdut sau căzut peste bord

02. Iti poti personaliza asigurarea

Asigurarea CARGO AS de la Asirom este un produs flexibil, ce poate fi personalizat si adaptat nevoilor specifice pe care le are afacerea ta.

03. Beneficiezi de acoperirea unui tratat de reasigurare

Produsul CARGO AS este acoperit de un tratat de reasigurare, plasat pe pietele internationale de profil, incheiat alaturi de cei mai buni reasiguratori. Portofoliul de asigurari de bunuri al Asirom Vienna Insurance Group S.A. este protejat de un contract automat de reasigurare, plasament condus de Hannover Re, reasigurator cu un rating AA-, acordat de Standard & Poor’s.

Intrebari frecvente

Asigurarea se adreseaza persoanelor juridice care efectueaza transporturi (rutier, feroviar, maritim si aerian) de bunuri pentru care au interes asigurabil.

Asigurarea CARGO AS asigura daunele materiale produse bunurilor transportate asigurate ca urmare a producerii unui risc asigurat, acoperit prin conditia de asigurare in care a fost incheiata asigurarea: incendiu sau explozie, esuarea, scufundarea sau rasturnarea navei sau ambarcatiunii, rasturnarea sau deraierea mijlocului de transport terestru, coliziunea sau contactul navei, ambarcatiunii sau mijlocului de transport cu un obiect exterior, altul decat apa, descarcarea marfii intr-un port de refugiu, cutremur de pamant, eruptie vulcanica sau trasnet, sacrificiul in avaria comuna, aruncarea sau luarea de valuri peste bord, intrarea apei in mijlocul de transport, dauna totala a unui colet la incarcare/ descarcare, contributia la avaria comuna. Se pot asigura suplimentar urmatoarele riscuri: razboi, greve, riscuri de depozitare, furt, jaf si nelivrare.

Asigurarea CARGO AS nu poate asigura pierderea, avaria sau cheltuiala rezultand din/sau fiind provocata de: comportarea intentionat necorespunzatoare a Asiguratului; scurgerea, pierderea uzuala in greutate sau volum sau uzura normală a bunului asigurat; ambalarea si pregatirea insuficienta sau necorespunzatoare a bunului asigurat; insolvabilitatea sau neindeplinirea obligatiilor financiare de catre proprietarii, administratorii, navlositorii sau operatorii navei; avarierea sau distrugerea deliberata a bunului asigurat de catre una sau mai multe persoane; utilizarea oricarei arme sau obiect care foloseste fisiunea si/sau fuziunea atomica, nucleara sau alta reactie asemanatoare; contaminarea radioactiva; starea de nenavigabilitate a navei sau a ambarcatiunii.

Nu ai gasit raspunsul?
Contacteaza-ne!

call center:021 9146
whatsapp:0741 44 77 99
Cere oferta

Informatii utile

Polita de asigurare - ce inseamna, de cate tipuri este si cum sa alegi cea mai buna firma de asigurari

Politele de asigurare au devenit un lucru obisnuit in viata multor persoane, insa exista tineri care nu s-au mai intalnit cu acest concept pana nu si-au achizitionat propria masina sau o locuinta. De

citeşte mai mult
Regie proprie pentru repararea autoturismelor asigurate obligatoriu sau facultativ

Asigurarea RCA este obligatorie pentru rezolvarea problemelor care pot aparea in calatoriile cu autoturismul, despagubind daunele provocate unui tert, dar, pentru largirea paletei de riscuri ...

citeşte mai mult
In cat timp primesti banii de la asigurari si cum ii obtii?

Atunci cand iti faci o asigurare, trebuie sa stii de la bun inceput in cat timp vei primi sumele, atunci cand se produce o dauna sau are loc un eveniment care intra in contractul aferent acesteia.

citeşte mai mult
Termenul de solutionare a dosarului de dauna RCA: ce trebuie sa stii despre momentele care au loc dupa un accident auto

Oricat de atent ai fi la volanul masinii tale, exista oricand posibilitatea ca un alt sofer neatent sa te loveasca si sa produca un accident. Desi nu vrei sa te gandesti la un astfel de scenariu ...

citeşte mai mult