Business IMM

Este afacerea pentru care ai facut atatea planuri de viitor si investitii. Sunt angajatii tai alaturi de care ai format o echipa puternica. Afacerea ta se dezvolta si evolueaza zi de zi. Ai grija de ea cu asigurarea Business IMM de la Asirom.

Asigurarea afacerii se adreseaza oricarei persoane juridice care detine cladiri cu destinatii diverse (birou, magazin, restaurant, atelier, etc), activitati non-industriale sau non-agricole, cat si persoanelor fizice autorizate sa-si desfasoare activitatea potrivit unor legi speciale (persoana fizica autorizata, notari publici, cabinete de avocatura, cabinete medicale, etc.) sau persoane fizice care folosesc, inchiriaza ori cedeaza in comodat o cladire / apartament in care se desfasoara o activitate comerciala.

Descarca documentul de Informare cu privire la asigurarea afacerii Business IMM.

Business IMM este un produs modular ce poate fi configurat in functie de nevoile afacerii tale, acoperind de la cladiri pana la accidente persoane sau raspundere civila, fiind gandit in 6 module:

Sectiunea A: Cladire si /sau continut
 • Protectie impotriva pagubelor produse cladirilor si mijloacelor fixe / circulante, in limita sumei de 1.500.000 euro
 • Protectie pentru riscuri: incendiu, cutremur, fenomene atmosferice, furt prin efractie si / sau talharie
Suplimentar, se pot adauga clauze pentru marfa refrigerata si bunuri casabile la riscuri specifice.

Sectiunea B: Avarii accidentale
 • Protectie impotriva daunelor produse instalatiilor din cladirea in care se desfasoara activitatea, cat si daunele produse lmijloacelor fixe.
Avariile accidentale se asigura doar impreuna cu sectiunea A, in limita sumei de 1.500.000 euro.

Sectiunea C: Pierderi din intreruperea activitati
 • Marja bruta asigura, in limita a 500.000 euro, suma dintre cheltuielile permanente pe care trebuie sa le efectuezi pe durata intreruperii de activitate si profitul din exploatare pe care nu il mai poti realiza din cauza intreruperii de activitate, ca urmare a producerii unor daune pe Sectiunea A
Aceasta acoperire se asigura doar impreuna cu Sectiunea A.

Sectiunea D: Accidente persoane
 • Riscurile de deces si invaliditate permanenta din accident, cu respectarea urmatoarelor criterii cumulative:
Suma asigurata / angajat = max.12.500 euro
Suma asigurata in agregat = max 500.000 euro
Numar de angajati = max. 249 persoane

Sectiunea E: Raspundere civila legala
 • Prejudiciile sub forma de vatamari corporale si / sau daune materiale produse unor terte persoane
Limita de raspundere / eveniment / perioada asigurata = min. 5.000 - max. 100.000 euro (echivalent in RON la cursul din data emiterii politei)
Se acorda despagubiri numai daca sunt indeplinite, cumulativ, urmatoarele conditii:
 1. evenimentul asigurat care a generat prejudiciile suferite de terte persoane, sa se fi produs in timpul perioadei de asigurare, la locatia mentionata in contract si pentru activitatile descrise in acesta
 2. prejudiciul suferit de terte persoane sa fi fost cauzat de o fapta culpabila a unei persoane ce are calitatea de asigurat sau de un bun aflat in paza juridica a asiguratului
 3. sa existe un raport de cauzalitate intre fapta culpabila sau bunul aflat in paza juridica a asiguratului si prejudiciul tertelor persoane
 4. prejudiciul sa aiba un caracter cert, actual, sa fie personal si direct

Sectiunea F: Raspundere civila a locatarului fata de locator
 • Vatamari corporale si daune materiale
Limita de raspundere / eveniment / perioada asigurata = min. 5.000 - max. 100.000 euro (echivalent in RON ca la cursul din data emiterii politei)

Asigurarea facultativa complexa a afacerii

Ești interesat?