Parteneriat cultural

Asirom este partenerul Teatrului National Târgu Mureș în cadrul proiectului Maratonului Ro.Drama
Contextul social a împiedicat funcționarea teatrelor, însă nu ne-a îndepărtat de cultură.

De Ziua Culturii Naționale, Teatrul Național Târgu-Mureș a găzduit un maraton de spectacole-lectură, sustinut de Asirom.

Maratonul Ro.Drama a însemnat o serie de spectacole-lectură din dramaturgia românească din perioada 1865-1918 difuzate în live streaming, timp de 24 de ore fără întrerupere. În cadrul acestui demers au fost incluse spectacolele: „Răzvan și Vidra” de Bogdan Petriceicu Hașdeu, „O noapte furtunoasă” și „Năpasta” de Ion Luca Caragiale.

A continuat cu scrierile istorice - Alexandru Davila „Vlaicu Vodă”, Barbu Ștefănescu Delavrancea „Apus de soare”, Mihai Sorbu „Patima roșie” și Camil Petrescu - „Jocul Ielelor”.

Sesiunea a constat în difuzarea live pe pagina de Facebook, respectiv pe canalul de YouTube al Companiei Liviu Rebreanu, a acestui maraton de spectacole-lectură pregătit de trupa de actori a Teatrului Național Târgu Mureș - Compania Liviu Rebreanu împreună cu studenți de la actorie a Universității de Artă Târgu Mureș.

De asemenea, au fost transmise discuții pe temele majore ale textelor și a contextului istoric în care acestea au fost scrise, discuții ce sunt specifice repetițiilor pentru un spectacol de teatru, deschizând astfel accesul publicului în interiorul laboratorului de creație. Discuțiile i-au avut ca invitați, pe lângă actorii Companiei Liviu Rebreanu, pe regizoarea Leta Popescu, profesor teatrolog Raluca Blaga, studenții - Nicolas Cristache, Andreea Suciu și Paula Dalea (Univesitatea de Arte Târgu Mureș) și profesor Laurențiu Blaga. Întreg evenimentul a fost curatoriat de regizorul Adi Iclenzan.

Toate video-urile pot fi urmărite pe canalul de Youtube al Companiei de Teatru Liviu Rebreanu Targu Mures.

#asirompentrucultura