Asirom Vienna Insurance Group, cea mai longevivă companie de asigurări din Romania, este partenerul Asociației Educația la Sat în cadrul celei de-a cincea ediții a programului de educație non-formală „Scoală de Vară la Sat”.
Programul are ca scop ajutorarea și instruirea elevilor analfabeți funcțional ori în risc de a părăsi timpuriu școala.
În cadrul proiectului, 40 de copii din comuna Coșteiu, județul Timiș, participă gratuit la școala de vară pentru a-și îmbunătăți performanța școlară. Elevii sunt copiii în risc de excluziune școlară, cărora acest program le oferă șansa de a-și exersa abilitățile de scris și citit, înțelegere a textelor și matematică, în încercarea de a-i pregăti pentru noul an școlar.

"Copiii reprezintă viitorul, iar rolul nostru este de a fi alături de ei pentru a-i sprijini și îndruma. Asirom s-a implicat constant în proiecte dedicate copiilor, fiind un susținător al accesului la educație și cultură, direcții pe care le dezvoltăm an de an în strategia noastră de responsabilitate socială. De asemenea, am încurajat întotdeauna voluntariatul și avem un mare respect față de clienții, partenerii și colegii noștri care se implică pentru a ajuta comunitatea", afirmă Cristian Ionescu, Președinte al Directoratului Asirom VIG.