Foto cover CASCO in rate de ce poate fi solutia perfecta pentru tine

Siguranta ta si a familiei tale este unul dintre cele mai importante lucruri pe care le poti asigura pentru cei dragi. Daca RCA-ul este o asigurare auto obligatorie, CASCO este complementara si iti acopera diverse riscuri, in functie de compania de asigurare. Chiar daca reprezinta o cheltuiala in plus pentru bugetul familiei tale, se poate dovedi salvatoare pentru ca ofera protectie nu doar in caz de accident, ci si in alte situatii destul de comune, cum sunt loviturile sau furtul.

Achizitionarea unei asigurari de tip CASCO in rate poate fi cea mai buna varianta pentru bugetul tau. Vei afla din acest articol ce inseamna, mai exact, asigurarea CASCO, cum poti achita in rate, precum si despre ce se intampla cu asigurarea ta in caz de dauna totala.

1. De ce ai nevoie de asigurare CASCO + ce trebuie sa stii despre CASCO in rate

Asigurarea facultativa CASCO asigura autovehiculele inmatriculate in Romania cu o vechime de pana la 8 ani, iar in anumite cazuri de pana la 15 ani. Este complementara asigurarii RCA, acoperind riscurile de accidente si furt ale propriului autovehicul.

Daca o asigurare de tip RCA acopera daunele pe care le provoci unei alte masini printr-un accident produs din vina ta, cea facultativa iti asigura propriul autovehicul. Acest lucru poate insemna, pe termen mediu si lung, un plus pentru bugetul tau. Imagineaza-ti ce ar insemna sa acoperi singur daunele masinii tale intr-un accident.

O asigurare buna CASCO nu iti ofera doar protectie in caz de accident, ci si pentru alte riscuri, de la cele mai comune, cum sunt loviturile sau furtul, pana la incendii sau fenomene meteo. Atat timp cat o privesti ca pe o investitie, asigurarea CASCO este mai mult decat necesara.

CASCO in rate ce trebuie sa stii

CASCO in rate: ce trebuie sa stii

Poti opta pentru plata asigurarii in rate, oferindu-ti astfel posibilitatea sa-ti gestionezi mai usor bugetul. In acest fel, vei putea beneficia de asigurarea CASCO, reducand din impactul pe care il poate avea financiar pentru tine si familia ta.

Asadar, plata primei de asigurare se poate face integral sau in rate. Vei regasi numarul, cuantumul si datele de scadenta a ratelor de prima in Polita de Asigurare. Prima rata se achita la emiterea contractului de asigurare, ratele urmatoare se pot plati in termen de maximum 15 zile de la data scadentei, informatii pe care le poti regasi in Contractul de Asigurare.

Este esential de stiut faptul ca asigurarea se incheie pe o perioada de 12 luni, mentionata in Contractul de Asigurare. Daca ai un vehicul achizitionat in sistem leasing sau credit, perioada de asigurare poate coincide cu perioada de leasing/credit.

Raspunderea asiguratorului incepe la ora 00:00 a primei zile de asigurare, dar nu mai devreme de 24 de ore de la expirarea zilei in care sunt indeplinite, cumulativ, urmatoarele conditii: s-a platit Asiguratorului integral prima de asigurare (sau prima rata a acesteia), s-a efectuat inspectia de risc si s-a emis contractul de asigurare. Raspunderea Asiguratorului inceteaza la ora 24:00 a ultimei zile din perioada pentru care s-a incheiat asigurarea si s-a platit prima de asigurare sau in cazul in care vehiculul a suferit o dauna totala.

Alege o asigurare facultativa CASCO in rate

2. De ce sa alegi o asigurare facultativa CASCO in rate

Sunt multe motive pentru care asigurarea CASCO te poate salva din situatii dificile de la avariile provocate de ciocniri, loviri sau zgarieturi, pana la acte de vandalism, riscuri civile sau avarii produse in parcare. De asemenea, o astfel de asigurare facultativa iti poate acoperi asistenta rutiera dupa un accident (tractarea autovehicului avariat) in limita a 800 Eur/eveniment, in functie de categoria de autovehicul in care masina ta se incadreaza. In plus, poti opta pentru o serie de riscuri asigurate suplimentar, cum sunt furturile sau tentativele de furt, asistenta rutiera extinsa, autoturism la schimb sau acoperirea pierderii/furtul cheilor. CASCO acopera riscurile produse pe teritoriul Europei geografice si pe teritoriul Turciei (inclusiv partea asiatica), exceptie facand Federatia Rusa, Ucraina si Belarus.

Ai optiunea de a notifica dauna ta online, mai simplu decat crezi, prin completarea informatiilor despre partile implicate in accident. Apoi, tot ce trebuie sa faci este sa incarci documentele si fotografii cu avariile suferite si vei primi pe email oferta de despagubire. Este important de stiut faptul ca daca conduci un autovehicul cumparat in leasing, nu poti primi sume cu titlu de despagubire, decat cu acceptul societatii sau al proprietarul autovehiculului.

Siguranta ta si a familiei tale nu este un domeniu in care sa faci compromisuri, mai ales din cauze financiare. Alege CASCO in rate si bucura-te de toate beneficiile oferite de acest tip de asigurare.

Sursa foto: Pexels.com