Foto cover CASCO in leasing de ce asigurarea facultativa devine obligatorie

Achizitionarea unei masini in sistem leasing poate avea multe avantaje pentru bugetul familiei tale, dar vine la pachet si cu cateva lucruri de care trebuie sa tii cont atunci cand iei aceasta decizie. De exemplu, una dintre obligativitatile cumpararii unui autovehicul in leasing este achitionarea unei asigurari de tip CASCO.

Vei gasi in acest articol informatii despre ce trebuie sa stii legat de asigurarea CASCO pentru masinile cumparate in leasing, de ce este obligatorie, precum si care sunt conditiile pentru incheierea asigurarii in acest caz.

1. Casco in leasing – ce trebuie sa stii?

Leasingul este o forma de creditare prin care o companie specializata achizitioneaza diverse bunuri si transmite dreptul de folosinta catre un utilizator. Acesta care plateste o rata lunara, stabilita prin contract. In Romania cadrul legal pentru care reglementeaza contractul de leasing este OG 51/1997, cu toate modificarile ulterioare.

Inainte de a achizitiona o masina in leasing trebuie sa analizezi care sunt oportunitatile de cumparare pentru tine si care este investitia totala pe termen mediu si lung. De exemplu, in cazul achizitionarii unei masini in leasing polita de asigurare CASCO este mai scumpa decat daca o platesti pretul integral.

Cu toate acestea, specialistii au semnalat faptul ca in general vei ajunge la o suma similara, indiferent de contextul in care alegi acest tip de asigurare. Atat daca optezi pentru asigurarea facultativa si un credit auto, cat si daca alegi varianta de leasing si CASCO oligatoriu, diferenta finala nu va fi semnificativa.

CASCO obligatoriu in leasing

2. Casco obligatoriu la leasing

La fel ca si in cazul variantei facultative, asigurarea CASCO in cazul achizionarii in sistem leasing se va incheia pentru o perioada clara menţionata in Contractul de Asigurare. De cele mai multe ori, pentru vehiculele achizitionate in sistem leasing sau credit, perioada de asigurare poate coincide cu perioada de leasing/credit.

Spre deosebire de un credit auto, durata de aprobare pentru un leasing este mai redusa si conditiile pot fi mai flexibile. Avand in vedere faptul ca in timpul perioadei de creditare compania de leasing transfera dreptul de folosinta utilizatorului, trebuie sa te asiguri ca optezi pentru o asigurare CASCO cat mai avantajoasa pentru nevoile tale.

De asemenea, este necesar sa stii ca pentru a iesi din tara cu masina achizitionata in acest sistem trebuie sa soliciti acordul companiei de leasing.

3. Cum te ajuta o asigurare CASCO in sistemul de leasing?

Atunci cand te afli in postura de a opta pentru CASCO poate exista convingerea ca acest tip de asigurare nu este o prioritate pentru tine. Insa, in cazul in care cumperi o masina in leasing, asigurarea CASCO este obligatorie ceea ce inseamna o protectie in plus pentru tine si familia ta.

Daca RCA-ul acopera daunele provocate de un accident produs din vina asiguratului, catre o parte terta, CASCO ofera protectie pentru nenumarate riscuri, de la lovituri si furt, pana la fenomene meteo si incendii.

Chiar daca la prima vedere poate fi considerat un cost extra, o asigurare CASCO in leasing poate inseamna solutia salvatoare in situatiile in care nimeni nu vrea sa se afle vreodata. Pana la urma, un aspect ca obligativitatea CASCO in leasing se poate dovedi de bun augur.

Daca achizitionarea unui autovehicul in sistem de finantare leasing este cea mai buna solutie pentru nevoile tale si ale familiei, opteaza pentru o asigurare CASCO cat mai avantajoasa pentru tine si cei dragi.

Sursa foto: Pexels.com