CASCO ART 1

Nimanui nu-i place sa se gandeasca la posibilitatea unui dezastru cand vine vorba despre masina sa. Ea este o investitie, motiv pentru care este atat de important sa fii acoperit pe deplin impotriva oricarui risc sau oricarei daune. Asigurarea CASCO pentru masini este o solutie personalizata de protectie impotriva riscurilor care pot afecta foarte grav masina. Indiferent daca este vorba de vandalism, furtuna, incendiu sau vreun accident care este amenintator, asigurarea CASCO vine in sprijinul tau.

Asigurarea CASCO este facultativa, insa este atat de utila. Majoritatea persoanelor aleg sa isi faca o astfel de asigurare deoarece stiu beneficiile pe care aceasta le are. In cazul unui accident serios in care sunt implicate doua masini sau in care care sunt implicate masini in lant, asigurarea CASCO te poate salva de foarte multi bani cheltuiti. Mai mult, asiguratorul nu va ramane nici el neacoperit deoarece in ziua de astazi exista polita de asigurare cu regres.

1. CASCO cu regres pe RCA: la ce facem referire + ce poate fi reparat pe asigurarea facultativa

Cea mai buna modalitate de a explica acest concept este printr-un exemplu. Sa presupunem faptul ca tu conduci linistit si regulamentar, iar de pe contrasens, intr-o curba si fara sa se asigure, vine o masina. Soferul se afla sub influenta bauturilor alcoolice si se intampla ca aceasta masina sa te loveasca. In acest caz, soferul va trebui sa iti acorde asigurarea lui pentru ca tu sa iti poti repara masina.

Pentru a-si recupera suma de bani oferita ca despagubire pentru reparatia masinii tale, asiguratorul CASCO poate cere acoperirea acelei sume de la asiguratorul RCA al soferului vinovat. In acest moment, vorbim despre CASCO cu regres RCA. Practic, CASCO cu regres inseamna ca asiguratorul CASCO isi acopera cheltuielile pe masina ta prin faptul ca cere, in instanta sau nu, ca asiguratorul persoanei care te-a lovit sa ii returneze acei bani.

Ce poate fi reparat pe asigurarea CASCO

Cu o asigurare CASCO poti repara daunele aduse de avarii, acte de vandalism, fenomene naturale, accidente sau poti fi despagubit in caz de furt. Pentru a alege firma cu care sa inchei contractul, trebuie sa afli exact ce acopera asigurarea CASCO, deoarece ofertele pot fi diferite de la o companie de asigurari la alta. Asigurarile noastre CASCO acopera reparatiile pentru daunele cauzate de:

  • Lovituri, ciocniri, zgarieturi
  • Caderi de corpuri
  • Derapaj sau rasturnari
  • Fenomene atmosferice, calamitati naturale, incendiu
  • Vandalism

De asemenea, masina este asigurata in caz de furt. Mai mult, daca drumurile pe care circuli sunt drumuri problematice sau forestiere, exista clauza pentru circulatia in afara drumurilor publice care protejeaza masina in cazul oricaror daune. In cazul salvarii sau descarcerarii autovehiculului, cheltuielile sunt asigurate. Poti citi toate detaliile pe site-ul nostru.

CASCO ART 2

2. Costul asigurarii CASCO cu regres si factorii care il influenteaza

In primul rand, masina este cea importanta. Astfel ca toate caracteristicile sale contribuie la pretul asigurarii CASCO:

  • Marca auto si modelul specific
  • Ce valoare are autovehiculul pe piata
  • Ce vechime are masina

In al doilea rand, asigurarea CASCO poate cuprinde mai multe optiuni. Tu trebuie sa alegi in functie de nevoile tale. Astfel, costurile sunt influentate de urmatorii factori:

  • Riscurile pe care iti doresti ca asiguratorul sa le acopere
  • Durata asigurarii
  • Varsta pe care o are persoana pe numele careia se face asigurarea si numarul soferilor pentru masina ta
  • Felul in care alegi sa achiti asigurarea
  • Ce istoric are soferul masinii
  • Dimensiunea teritoriului care va fi acoperit de asigurare
CASCO ART 3

In concluzie, asigurarea CASCO este alegerea ideala daca iti doresti sa stai fara griji in ceea ce priveste masina. Desigur ca prudenta la volan va fi intotdeauna ceea ce va conta cel mai mult, insa uneori masina va avea de suferit din cauza unui accident rutier sau a altui eveniment neplacut. Cauzele pot fi multiple. Asigurarea obligatorie in Romania nu te poate despagubi in caz de evenimente naturale. Insa, CASCO poate face acest lucru. Sunt mult mai multe avantaje pentru a inclina balanta spre incheierea unei asigurari CASCO. Pe site-ul nostru poti citi mai multe detalii despre acestea, dar in final alegerea trebuie facuta in functie de ceea ce consideri tu ca ai nevoie.

Sursa foto: Freepik.com