Asigurarea de viata in caz de deces, o actiune responsabila pentru protectia financiara a familiei tale poza cover

Unul dintre cele mai sanatoase lucruri pe care le poti face pentru familia ta este sa prevezi situatiile dificile prin care aceasta poate trece si sa incerci sa le faci putin mai usoare. Daca inainte oamenilor le era destul de greu sa vorbeasca despre moarte, in zilele noastre a devenit tot mai important sa acorzi o atentie deosebita felului in care un astfel de eveniment nefericit va impacta viata familiei tale.

Vei afla din acest articol ce inseamna o asigurare de viata in caz de deces, de ce trebuie sa tii cont atunci cand alegi o astfel de asigurare si care sunt beneficiile sale.

1. Ce este asigurarea de viata in caz de deces?

O asigurare, indiferent de tipul acesteia, este unul dintre cele mai responsabile lucruri pe care le poti face pentru tine si familia ta. De la asigurarea de viata Easy Life, la asigurarea facultativa a locuintei Caminul Meu, asigurarea de calatorie in strainatate sau asigurarea auto RCA, alegerea unui firme de asigurari de incredere se va dovedi a fi cea mai buna investitie in bunastarea familiei tale.

ce este asigurarea de viata in caz de deces

O asigurare de viata in caz de deces este un tip de asigurare care acopera riscul decesului din orice cauza, precum si alte riscuri suplimentare. Este felul prin care poti avea grija de familia ta in cazul in care se intampla un astfel de eveniment nefericit.

In general, aceasta este destinata persoanelor fizice cu varsta cuprinsa intre 18 si 69 de ani care sunt rezidente in Romania, dar exista si pachete de varsta care au minimum de varsta de 5 ani. Cauta cele mai bune variante de asigurari si alege una care poate fi completata de alte produse de asigurare si care este accesibila din punct de vedere al bugetului.

De ce trebuie sa tii cont cand alegi o asigurare de viata in caz de deces

2. De ce trebuie sa tii cont cand alegi o asigurare de viata in caz de deces

Sunt mai multi factori de care trebuie sa tii cont atunci cand analizezi achizitionarea unei asigurari de viata. Iata cele mai importante elemente pe care trebuie sa le cunosti:

  • Buget.Exista mai multe feluri de asigurari pe care le poti alege in functie de bugetul pe care vrei sa il aloci. Costul asigurarii va fi calculat in functie de o serie de criterii care difera pentru fiecare pachet in parte.
  • Varsta. In functie de tipul de asigurare ales, acesta poate fi destinat persoanelor fizice cu varste cuprinse intre 5 si 74 de ani, cu rezidenta in Romania. Daca esti tanar si ai o stare buna de sanatate, este cel mai intelept lucru sa iti faci o asigurare de viata si vei avea costuri mult mai mici. Cu cat te incadrezi in mai multe categorii de risc, cu atat pretul asigurarii va creste.
  • Stilul de viata. Starea ta de sanatate si stilul de viata pot fi criterii importante atunci cand vine vorba de alegerea unei asigurari de viata.

O discutie cu un profesionist poate fi esentiala inainte de a incheia o asigurare de viata, mai ales in cazul in care crezi ca te incadrezi in diverse categorii de risc. De asemenea, poti afla si care sunt situatiile specifice care nu sunt acoperite printr-o astfel de asigurare. Poti opta si pentru incheierea unei asigurari online, indiferent de tipul acesteia.

beneficiile unei asigurari de viata in caz de deces

3. Beneficiile unei asigurari de viata in caz de deces

Unul dintre cele mai importante beneficii ale unei asigurari de viata in caz de deces este protectia financiara pe care o poti oferi familiei tale. Un alt avantaj al unei asigurari de viata, in general, este faptul ca aceasta poate acoperi si riscul de invaliditate rezultat in urma unui accident, precum si spitalizarea sau acoperirea unor interventii chirurgicale provenite in urma unui accident.

Exista si variante de asigurare pentru intreaga familie, astfel incat daca tu optezi pentru acest pachet, vei fi asigurat alaturi de sot sau sotie, copii sau rude de gradul I, la inceperea asigurarii. Cauta cea mai buna oferta pentru familia ta si asigura-te ca va ganditi la toate situatiile nefericite care pot aparea in viitorul vostru.

Chiar daca moartea nu este cel mai comod subiect de discutie intr-o familie, conversatia poate fi un element esential pentru viitorul familiei tale. Pana la urma, tocmai despre acest lucru este vorba intr-o familie - sa aveti grija unul de celalalt, indiferent de felul in care va arata viitorul. Optand pentru o asigurare de viata in caz de deces, vei semna mai mult decat un contract plin de cifre si clauze. Vei semna pentru un viitor mai linistit si mai sigur pentru familia ta.

Sursa foto: Pexels.com