Asigurare calatorie sporturi extreme

Majoritatea politelor de asigurare de calatorie sunt concepute pentru a acoperi principalele preocupari ale calatorilor, in primul rand anularile si urgentele medicale. Totusi, datorita naturii populare a activitatilor de tip sporturi extreme din timpul vacantelor, multe polite de asigurare de calatorie includ acoperire pentru cele mai comune activitati, cum ar fi inotul sau pescuitul.

De obicei, politele care acopera aceste activitati pot acoperi, de asemenea, majoritatea activitatilor pe apa oferite de liniile de croaziera, inclusiv jet ski, snorkeling si surfing, precum si alte sporturi extreme cum ar fi cataratul pe stanca sau sporturile de iarna, precum snowboarding, schi, tubing si snowmobiling.

Asadar, o asigurare de calatorie poate fi o optiune buna in cazul in care calatoresti international cu un plan pentru sport si aventura in itinerariul tau.

1. Asigurare medicala de calatorie pentru sporturi extreme - ce trebuie sa cauti atunci cand cumperi o astfel de polita

Asigurare calatorie sporturi extreme - Ce trebuie sa cautii atunci când cumperi o asigurare de calatorie pentru activitati sportive
Asigurare calatorie sporturi extreme - Ce trebuie sa cautii atunci când cumperi o asigurare de calatorie pentru activitati sportive  2

Asigurarea de calatorie pentru activitatile sportive poate varia semnificativ de la polita la polita. Activitatile care pot fi acoperite de o polita pot fi excluse in mod specific dintr-o alta polita de asigurare. Din acest motiv, pentru calatorii care intentioneaza sa participe la anumite activitati sportive extreme, este important sa verifice asigurarea pentru o lista de activitati incluse inainte de a face o alegere. La baza, acestea te protejeaza daca te imbolnavesti, daca ai un accident si ai nevoie de ingrijiri medicale sau in caz de deces, dar pentru a alege cea mai potrivita polita pentru tine, este necesar sa te documentezi temeinic.

Spre exemplu, exista asigurari de viata care, prin sumele asigurate, deconteaza fracturi realizate din accidente sau spitalizarea in urma unor sporturi extreme, precum ski, alpinism, scufundari in pestera sau mersul pe motocicleta.

Bineinteles, daca alegi sa mergi cu masina, trebuie sa te interesezi si de o asigurarea facultativa CASCO, pentru asigurarea de accidente a conducatorilor de autovehicule si a persoanelor transportate.

Planurile medicale de calatorie iti ofera acoperire pentru tratament medical de urgenta si, adesea, evacuare medicala de urgenta prin transport cu salvarea la cea mai apropiata unitate medicala adecvata, daca nu poti fi tratat corespunzator la spitalul la care ai fost transportat initial.

Asigurarea medicala de calatorie pentru sporturi extreme se poate comporta fie ca asigurare primara - daca asigurarea ta de sanatate nu acopera costurile in afara tarii, fie ca asigurare secundara - pentru a umple golurile care ar putea ramane din asigurarea de sanatate.

Asigurare calatorie sporturi extreme 3
Asigurare calatorie sporturi extreme 2

2. Asigurarea de calatorie pentru sporturi extreme - polita unica sau anuala?

Asigurare calatorie sporturi extreme 2

Daca esti in mod constant in cautarea aventurilor si intentionezi sa participi la sporturi pline de adrenalina in vacanta, ai putea fi interesat(a) de o asigurare de calatorie pentru sporturi extreme. Indiferent de activitate, trebuie sa te asiguri ca esti protejat corespunzator in cazul unui accident.

Daca ai planificat doar o vacanta anul acesta, atunci asigurarea de calatorie pentru sporturi extreme poate fi realizata pentru o singura calatorie. Insa, daca ai tendinta de a calatori frecvent pentru a practica un sport extrem sau de a merge la competitii sportive, este important sa iei in considerare o asigurare anuala de calatorie.

Practic, poti sa alegi o singura polita, ceea ce poate fi o masura eficienta din punct de vedere al costurilor, scutindu-te din a incheia mai multe polite individuale pe parcursul anului.

In cazul in care simti ca vrei sa ajungi pe partii de mai multe ori in acest an, vei fi incantat(a) sa afli ca o polita anuala ofera exact acelasi nivel de acoperire ca o polita unica, dar pentru un numar mai mare de calatorii, pentru mai multe luni.

In concluzie, preocuparile unice si specifice - cum sunt sporturile extreme - pot insoti lista de activitati realizate intr-o calatorie sau excursiile frecvente bazate pe aventura si sport. De aceea, planul potrivit de asigurare de calatorie pentru sporturi extreme iti va oferi in mod ideal acoperire pentru nevoile tale cele mai stringente.

Sursa foto: Pexels.com