Foto cover Avizare dauna Asirom

Nimeni nu isi doreste sa ajunga in situatia in care sa isi piarda, in urma unui accident, toata agoniseala de-o viata, sanatatea sau poate chiar viata. Totusi, chiar daca nu iti place sa te gandesti la aceste riscuri, ele exista la orice pas. Cateva secunde de neatentie pe strada, un aragaz uitat pornit, un scurtcircuit pe care nu il poti anticipa, un fenomen meteo extrem – toate acestea pot interveni oricand si nu poti sa le anticipezi. Multe persoane chiar prefera sa nu se gandeasca deloc la aceste lucruri, ca sa evite stresul cu care aceste ganduri vin la pachet.

Totusi, poti scapa de gandurile negre si fiind, pur si simplu, mai atent cu actiunile tale si mai prevazator in ceea ce priveste viitorul. Din acest motiv au fost create si sistemele de asigurari, astfel incat tu sa poti dormi mai linistit. Chiar daca nu exista o reteta sigura de urmat pentru a elimina posibilitatea aparitiei unor evenimente nedorite, poti macar sa iti iei masuri pentru ca pierderile sa nu fie totale.

1. Avizare daune la Asirom in cazul locuintelor

1 Avizare dauna Asirom

Asirom este una dintre firmele de asigurari cu cea mai indelungata traditie in Romania. Experienta specialistilor nostri, formarea continua si informarea in legatura cu modificarile care intervin in societate, dar si pe piata mondiala de asigurari, ne-au ajutat sa fim de folos clientilor nostri si sa dezvoltam o relatie de incredere cu acestia.

Avizarea daunelor la Asirom, daca ai ajuns sa ai neplaceri si esti detinatorul unei polite incheiate cu noi, poate fi facuta astazi simplu si rapid, online.

Stim cu totii ca asigurarile RCA, ca si cele pentru locuinta, sunt obligatorii, insa acestea nu acopera toate categoriile de riscuri. De aceea, asiguratorii au venit in intampinarea nevoilor clientilor cu polite facultative, care acopera o lista mult mai cuprinzatoare de daune fata de politele obligatorii. Asigurarea CASCO si asigurarea facultativa pentru locuinta Caminul Meu sunt doar doua dintre acestea.

Din pacate, statisticile arata ca in Romania zilelor noastre, incendiile, infiltratiile, furtul si vandalismul sunt evenimente care se intampla frecvent – iar acestea nu sunt acoperite de politele obligatorii. Daca o asigurare obligatorie acopera riscuri precum cutremurul, alunecarea de teren sau inundatiile, cea facultativa iti ofera posibilitatea de a-ti recupera pagubele si in caz de incendii, explozii, furt, vandalism, infiltratii etc. - in functie de optiunile tale. In cazul in care ai o polita de asigurare incheiata cu noi, notifica o dauna a locuintei si recupereaza-ti pierderile fara intarziere!

2. Avizare daune auto Asirom

2 Avizare dauna Asirom

In Romania, legea interzice circulatia pe drumurile publice in lipsa unei asigurari obligatorii valabile. Persoanele care detin un autoturism, dar din diverse motive nu il mai folosesc pentru a circula cu el pe drumurile publice, au obligatia legala de a preda la Politie placutele de inmatriculare.

Daca in momentul unei verificari de rutina agentul de circulatie constata ca au trecut mai mult de 3 luni de la data expirarii politei, risti chiar sa iti fie suspendata posibilitatea de inmatriculare a autovehiculului. De la data constatarii Politiei ca nu detii asigurare, ai la dispozitie 30 de zile in care sa inchei o polita, altfel risti radierea autovehiculului din circulatie. Masinile parcate pe domeniul public si care nu au incheiata o asigurare RCA pot fi confiscate, fiind considerate bunuri abandonate.

Neplacerile pe care le poti avea daca nu inchei asigurarile obligatorii prin lege sunt incomparabil mai mari fata de costurile unei polite de asigurare. Iar daca vrei sa te asiguri ca acoperi o marja mai mare de riscuri, ai oricand optiunea de a incheia si o polita facultativa.

Avizarea daunelor auto sau de alte tipuri la Asirom poate fi facuta simplu si rapid. Urmand instructiunile oferite online, vei putea face acest demers in doar cateva minute.

Sursa foto: Shutterstock.com